Benschop behoud ongeslagen status tegen Fc Breukelen. - VV Benschop

Benschop behoud ongeslagen status tegen Fc Breukelen.

Benschop behoud ongeslagen status tegen Fc Breukelen.

Benschop 45+1

2 - 2

Breukelen FC 45+1

Competitie

2e klasse 4

Datum

29 januari 2022 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP
tel. 0348-451594

Benschop behoud ongeslagen status tegen Fc Breukelen.
Vandaag mochten we na een onderbreking van bijna 2 maanden weer de wei in.
De tegenstander van vandaag is de fusieclub tussen Nijenrodes en Vitesse, voor ons de allereerste keer dat we deze club als tegenstander hebben.
Na een zoektocht naar spelers afgelopen week bleek dat de technische staf toch weer een goed gevuld team op de been heeft gebracht, dit is altijd wel nodig gezien de blessures in onze competitie op de loer liggen.
Vandaag was ook de scheids voor ons nieuw en bij de Toss bleek dat de gasten deze hadden gewonnen.
Benschop mocht de wedstrijd in gang zetten en dat gebeurde dan ook via Stokkie.
Benschop speelde de bal behoedzaam rond en loerde op het eerste kansje.
De eerste 5 minuten kwam FCB niet op de helft van Benschop, Benschop probeerde wel het vijandelijke doel te bereiken maar helaas bleek de scherpte nog wat afwezig.
FCB kwam op voorsprong na een ouderwetse verwarring in de Benschopper verdediging.
De verdedigers dachten de spits buitenspel te hebben gezet maar de grensrechter was er van overtuigd dat de spits niet buitenspel stond en zo kon de man op het doel afkomen.
Vanaf de zijkant keek hij wie er voor het doel kwam en hij stond klaar om de bal voor het doel te schuiven.
Martin had dit gezien en bewoog richting het gevaar, met een zwabberbal plofte de bal in de korte hoek tegen de touwen en verbouwereerd keken de spits en de verdediging wat er nu precies gebeurd was.
Benschop ging niet bij de pakken neer zitten en toog weer ten strijde om de gelijkmaker te produceren.
De wedstrijd golfde nu op en neer waar beide teams wat aanvallen op de mat legden.
Helaas was het voor Benschop zo dat alle gevaarlijke ballen buitenspel werden gevlagd. Het meest sneue vlagsignaal kwam voor Job, die moest op eigen helft nog 2 spelers van FCB voorbij snellen toen hij al voor de middenlijn buitenspel werd gegeven.
De keepers hielden tot aan de 40ste minuut hun doel nog schoon maar het was Stokkie die de gelijkmaker binnen lobte.
Een Hoekschop van Anne werd slecht verwerkt door de verdediging.
Erwin stoorde de verdediger zodanig dat hij de bal voor de voeten van Stokkie kopte en hij lobte de bal over de verdediging en de keeper heen in het doel.
1-1 bleek ook direct de ruststand te zijn.
In de rust werd er gewisseld en de volgorde van wisselen afgesproken.
Koef kwam direct in de ploeg voor de moe gestreden Remco, die had een lastige eerste helft gehad tegen de sluwe spits. Remco wist meerdere malen de spits onschadelijk te maken maar dit had wel zijn tol geëist.
De tweede helft speelde Benschop met windje tegen en FCB probeerde met windje mee de bal van afstand op het doel te schieten.
Benschop bleef wel de betere ploeg en het gebrek aan scherpte zorgde ervoor dat de bal niet in het doel van de gasten verdween.
Anne met een mooi schot, Stokkie een actie en vrij voor het lege doel wisten de bal niet tegen de touwen te krijgen.
Anne moest moegestreden naar de kant en nu kwam Gio er in, Waar Anne voor veel diepgang zorgde wist Gio met subtiele pasjes en mooie driehoekjes de middenvelders van FCB tot wanhoop te drijven.
FCB ging ook noodgedwongen wisselen en nu ontstond er een rommelige periode, wel wist Stokkie de bal nog via binnenkant paal en binnenkant paal niet over de doellijn te krijgen.
Aan de kant van Benschop kwamen we ook goed weg toen de FCB spits een bal van afstand over Martin heen schoot.
De bal toucheerde de onderkant van de lat en de bal belande zo weer in de handen van Martin.
Heel FCB deed alsof ze zeker wisten dat de bal zat maar Benschop speelde gewoon verder en de scheids wist ook niet of de bal wel had gezeten.
FCB speelde het laatste kwartier meer op de counter en hierdoor kregen ze een vrije trap net buiten de zestien meter van de thuisploeg.
De muur stond goed maar de bal werd prima over de muur in de hoek gekruld.
FCB dacht nu de buit wel binnen te hebben en leunde nog meer naar achter.
Door het achterover leunen werd de bal ook niet meer zo zuiver gespeeld door FCB en kwam Benschop ee steeds meer tussen, soms met een overtreding maar daar werd door de scheids goed op ingegrepen.
Het was Gio die het aan de stok kreeg met zijn tegenstander.
Deze was al een keer neergelegd door Gio, niet bewust maar hij lag wel op het natte veld.
De tweede keer gaf Gio een pass die bij de beste man vol in de onderbuik kwam, kwaad stoof hij richting gio om hem wat nare woorden toe te roepen maar het was weer de scheids die dit suste.
Benschop schoof Jonnie door naar het middenveld en hierdoor ontstond nog meer druk op het FCB doel. Samen met Jeroen , Gio, Job, en Evert speelden ze met vijf man het midden veld van FCB zoek.
Het enige wat FCB nog deed was de bal naar voor rammen en hopen op de spitsen.
De spitsen van FCB kregen steeds meer ruimte maar het waren Jan, John en Koef die de buitenspelval goed hanteerden en de enkele keer dat ze wel 1 op 1 kwamen met de keeper kwam deze als winnaar uit het duel.
De druk op het vijandelijke doel nam toe tot onmenselijke proporties, Rick, Erwin en zelf Evert probeerden allemaal de keeper te verschalken.
Het was Jeroen die met een stift van buiten de zestien nog het dichtste bij was, zijn bal schoof via de bovenkant van de lat over de goal.
In naar wat bleek de laatste minuut kreeg Benschop nog een hoekschop, Stokkie zette zich achter de bal en probeerde Jon en Erwin te bereiken.
De bal werd weg gekopt door een FCB verdediger, maar het was Gio die zich als een tijger op de bal wierp en met een snoeiharde volley knalde hij de bal binnenkant paal tegen de touwen.
Het publiek op de kwam omhoog na het horen van de knal die vrijkwam toen de bal de binnenkant van de paal raakte.
Direct na de aftrap floot de scheids voor het einde en zo kwam er een eind aan een vermakelijke en op zich vriendschappelijke pot voetbal.
Volgende week mogen we uit naar Baarn waar we om 11.45 op het veld van de oranje brigade worden verwacht.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!