Huisregels

Binnen de VV Benschop werken wij met een gedragscode. Wij hechten grote waarde aan een prettige en veilige voetbalvereniging. Respect is een belangrijke waarde; respect naar elkaar als speler, medespeler, tegenstander, trainer, begeleider, vrijwilliger, ouder of verzorger, scheidsrechter, grensrechter of wie zich anderszins inzet voor de vereniging. Sportiviteit is een basisbegrip binnen de VV Benschop. Je kunt de gedragscode vinden via deze link, waarin we in detail beschrijven welk gedrag we verwachten en hoe we met elkaar willen omgaan binnen onze vereniging.

Respect:
Respect opbrengen voor anderen vinden wij binnen onze vereniging heel belangrijk. Er wordt binnen de VV Benschop niet gediscrimineerd. Niet op basis van huidskleur maar ook niet op geslacht en op land van herkomst.

Gedrag:
Sportiviteit moet een basisbegrip zijn waarnaar iedere speler zich gedraagt. Iedere speler/leider/trainer maar ook vrijwilliger bij de VV Benschop dienen zich correct te gedragen ten opzichte van medespelers, tegenstanders, scheidsrechter, assistent-scheidsrechter, trainers, leiders, ouders, bestuur en publiek. Schelden en/of vloeken wordt niet getolereerd. Dat geldt ook voor pesten.

Consumpties:
Vanwege ieders veiligheid drinken we alleen in de kantine/terras en houden we onze velden en terrein schoon van afval en verpakkingen. Dus geen glaswerk of blikjes op de grond. Flesjes en glazen zijn op last van de KNVB verboden langs de velden. Het gebruik van alcohol onder de 18 is niet toegestaan.

Roken:
Roken past niet in een sportief beeld en is geen voorbeeld voor onze jongeren.

Aanspreekbaar:
Het bestuur van VV Benschop kan een verenigingslid aanspreken op zijn/haar gedrag. Een verenigingslid zal indien hij/zij zich ten opzichte van de vereniging of een meerdere van haar leden heeft schuldig gemaakt aan wangedrag, vernieling, geweldpleging, diefstal of andere gedragingen die in strijd zijn met deze gedragsregels, door het bestuur worden gewaarschuwd. Discriminerende opmerkingen, schelden en grof taalgebruik, treiteren, irriteren, pesten en buitensluiten. Opzettelijk kwetsen en seksueel grensoverschrijdend gedrag wordt binnen onze vereniging niet geaccepteerd en kunnen aanleiding zijn voor sancties.

Corrigeer:
Het bestuur van VV Benschop vindt dat een verenigingslid een medelid kan corrigeren in het geval deze de gedragsregels overtreedt. Als er een ernstige en/of herhaaldelijke overtreding van gedragsregels wordt geconstateerd kan hiervan melding worden gemaakt bij het dagelijks bestuur van VV Benschop.

Accepteer:
Overtredingen tegen de spelregels kunnen leiden tot sancties die worden opgelegd door de KNVB. Aan iedere verstrekte rode of gele kaart verbindt de KNVB een geldboete en (eventueel) een schorsing. De kosten worden door de vereniging aan de betreffende speler doorbelast; bij in gebreke blijven volgt tevens een speelverbod. Per seizoen kan per speler eenmaal omzetting van een schorsing naar een alternatieve straf bij de KNVB worden aangevraagd. De alternatieve straf betreft een taak binnen de vereniging en heeft de duur van minimaal anderhalf uur per wedstrijduitsluiting.

VOG
Met ingang van seizoen 2024/2025 vereist VV Benschop dat alle trainers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. Deze maatregel is bedoeld om de veiligheid en het welzijn van onze leden te waarborgen. De VOG is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van de trainer geen bezwaar vormt voor het uitoefenen van zijn of haar functie binnen de vereniging. Deze toevoeging aan onze huisregels benadrukt ons streven naar een veilige en verantwoordelijke sportomgeving voor iedereen.

Trainingen:
Jeugdleden krijgen aan het begin van het seizoen informatie via de mail/whatsapp met daarin de trainingstijden van de verschillende teams beschreven. Ook kun je daarin lezen op welk veld of welk gedeelte van het veld er op welke dag getraind gaat worden. Het hoofdveld is verdeeld in 2 gedeelten: een A en B gedeelte en verder wordt er op het kleine kunstgrasveld getraind. Het kan zijn dat er een keer doordeweeks op één van de trainingsdagen een (oefen)wedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld. Dan kan er ook uitgeweken worden naar veld 2 of 3 om te trainen.

Spelerspas:
Ieder lid van de KNVB van 11 jaar en ouder is verplicht een geldige spelerspas te hebben. De digitale spelerspas is onderdeel van de wedstrijdzaken app. Zodra een speler op het wedstrijdformulier (ook via de wedstrijdzaken app) is gezet, wordt de digitale pas zichtbaar voor de scheidsrechter. Geen geldige spelerspas = niet spelen.