Verdiende nederlaag voor Benschop in Almere.

Verdiende nederlaag voor Benschop in Almere.

Waterwijk asc 1

5 - 1

Benschop 1

Competitie

2e klasse B

Datum

23 februari 2019 15:00

Accommodatie

Sportpark Parkhout
Parkhout 1
3432NE
NIEUWEGEIN
tel. 030-6065393

Tegenstander Waterwijk in  Almere bleek een maatje te groot voor Benschop. In de thuiswedstrijd hadden ze laten zien, dat ze goed kunnen voetballen. Door de ruimtes klein te houden moesten de Benschoppers proberen een goed resultaat neer te zetten, maar dat plan lukte niet helemaal..

Benschop startte prima. Er werd goed druk gezet en dat resulteerde al in de 4e minuut tot twee mooie kansen. Martijn de With kopte een bal prima door richting Jeroen Roodenburg die via een spelers van Waterwijk net over schoot. Uit de gevaarlijk indraaiende corner wist men op de doellijn redding te brengen. Benschop deed goed mee en in de 21e minuut zette Jeroen Roodenburg David Verweij vrij voor de keeper, maar helaas vloog de bal naast. In de 23e en 24 minuut sloeg Waterwijk genadeloos toe. De Benschoppers vergaten hun afspraken even  en gaven de mannen uit Almere twee keer de kans hun voetbal capaciteiten te laten zien en via Osel en Baggelaar stond plotseling de 2-0 op het bord. Benschop was er niet door aangeslagen en kreeg de nodige mogelijkheden, maar David Verweij vrij voor de keeper, Martijn de With, via de keeper in het zijnet en een kopbal van Jimmy Vendrig vloog net langs de verkeerde kant van de paal hadden het geluk niet aan hun zijde . De aansluiting echter kon dan ook niet uitblijven. In de 39e minuut kwam het verdiende doelpunt toch voor Benschop. Tamer Ugur draaide een corner naar de eerste paal en Jimmy Vendrig kopte de bal fraai in. 1-2. Benschop ging door en in de laatste minuut van de eerste helft verdween een hard schot van Jonathan Antonio via een speler in het zijnet.

De Benschop supporters gingen er in de tweede helft eens goed voor zitten, want er was meer te halen voor Benschop.  Hun droom werd binnen vijf minuten de grond in geboord. In de 46e minuut liet Jeroen Lieverse zijn man te ver komen en veroorzaakte een penalty, die onberispelijk door Niels vd Zaal werd benut. Even daarna werd Jeroen weer voorbij gelopen en kon niets anders doen dan een overtreding maken. De verder goed leidende Vriesenga strafte dit wel erg hard af en gaf direct rood.  Mitch Vogel zette de 4-1 op het bord en Benschop was binnen vijf minuten kansloos. Doordat De Bilt had verloren rook Waterwijk de periode titel. Ze moesten  met vijf doelpunten verschil winnen, maar dat wisten de 10 van Benschop te voorkomen en stonden slechts nog een doelpunt van Vogel toe. Gauw vergeten deze wedstrijd en hopen, dat  over twee weken  weer enkele spelers terug zijn na hun blessureleed .

 De opstelling: Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Niels Beeres, Remco van Wijn gaarden, Martijn de With, Jimmy Vendrig,(78e min Daan de Bruin), Patrick Maton, Tamer Ugur, David Verweij (82e min Reda Reddam), Jonathan Antonio, en Jeroen Roodenburg.(59e min Bryan de Boer)).

Zaterdag is Benschop vrij en de week daarop moeten ze aantreden in Bussum tegen BFC.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!