9 mei 2015 14:30

Kloet, M.J.

Onbekend

Zoals verwacht had Benschop geen enkele moeite met het al gedegradeerde Lienden, dat met een veredeld jeugd team naar Benschop was gereisd. Het grote nieuws echter was, dat ze toch in de competitie blijven en volgend jaar gewoon in de 2e klas gaan spelen.

Vanaf minuut een zette Benschop druk richting het Lienden doel, maar had in de 7e minuut de hulp nodig van Berry Wayne om op een 1-0 voorsprong te  komen. Een scherpe voorzet van Roel de Bruin tikte hij in eigen doel. Lienden probeerde wat terug te doen, maar Kevin van Beuningen was in de 10e minuut op zijn post door een hard schot van Camiel Berends onschadelijk te maken. Benschop bleef kansen creëren, maar zonder succes. In de 23e minuut werd Roel de Bruin richting keeper Weiman gestuurd, maar werd onderuit gehaald door Dion Septer. De goed leidende scheidsrechter Kloet moest volgens de regels rood geven en Lienden stond met 10 man. Vijf minuten later kwam Benschop op een 2-0 voorsprong. Een crosspass van Matthieu Oudshoorn bereikte Niels de Jong die goed het overzicht behield en Sven Banfi een niet te missen kans bood. Benschop was los en even later was het Roel de Bruin, die de vrijstaande Niels de Jong bereikte, die de 3-0 aantekende. Vlak voor de rust schoot Niels de Jong nog op de paal, maar de rust ging in met een 3-0 voorsprong.

Na de rust was het helemaal gedaan met Lienden. In de 50e minuut slalomde Roel de Bruin door de achterhoede van Lienden en liet ook keeper Weiman kansloos. 4-0. Het werd een eenrichting verkeer richting het doel van Lienden en in de 65e minuut kwam Rik Benschop op rechts door en bereikte de geheel vrijstaande David Verweii, die geen moeite had de 5-0 aan te maken. In de 80e minuut werd een mooie combinatie tussen Niels de Jong en Matthieu Oudshoorn door de laatste afgemaakt 6-0. De doelpunten honger van Benschop was nog niet over, Nu was het David Veweij die het overzicht behield en niet zelfzuchtig Niels de Jong de kans gaf om de 7-0 op het bord te zetten. In de laatste minuut van de wedstrijd was het Sven Banfi, die een voorzet van Matthieu Oudshoorn op zijn borst stil legde en schitterend uithaalde 8-0. Een mooie uitslag, die goed is voor het vertrouwen.

Zaterdag begint voor Benschop de nacompetitie. Veensche Boys uit Nijkerkerveen komt om 14.30 uur op bezoek in Benschop. Wij hopen, dat de Benschoppers in grote getalen richting het sportpark komen om onze jongens op een sportieve manier te steunen in het streven eerste klasser te blijven.