Benschop VR1 klimt op de ranglijst naar 5e plaats

Benschop Vr1

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse A

29 november 2014 12:30

Onbekend

Benschop begon de wedstrijd in Meteren sterk rn waren gevaarlijk dichtbij een doelpunt. MVV veroverde de bal en kwam zeer gevaarlijk met een counter naar het doel van Constance, maar die kwam zeer snel uit en onderschepte de bal zodat het gevaar was geweken.
MVV had op het middenveld zeer snelle dames lopen die over de buitenkant op kwamen lopen. Zij lieten hun spitsen zakken naar het middenveld en kwamen dan met veel dames naar voren, hun 4-4-2 systeem. Door dit spel van MVV kreeg Benschop ruimte om naar voren te schuiven met de achterste linie. Door vechten en doorzettingsvermogen van Gwen kon zij in de 14e minuut de 0-1 scoren. MVV herpakte zich en werden sterker, maar door het goede keeperswerk van Constance kregen ze de bal er niet in. Toch lukte het MVV om voor rust langszij te komen. Door middel van een snelle counter was het in de 30e minuut 1-1. Het spel golfde op en neer , maar tot doelpunten leidde dit niet meer de eerste helft.
Lizanne werd vervangen door Amber. Amber nam de voorstopperplek in en Lisa schoof naar rechtsback. De 2e helft begon met een DROOMSTART. Noëlle kreeg de bal enm liep hiermee naar de 16meter lijn. zij plaatste de bal naar Gwen die schoot de bal meteen raak in het doel. Hiermee putte Benschop weer nieuwe krachten,MVV keek opnieuw tegen een achterstand aan, maar de dames bleven proberen de gelijkmaker te forceren ook met soms harde overtredingen (doorlopen op keepster Constance). Toch in de 53e minuut kwam MVV werr langszij en strafte onoplettendheid van de Benschopse dames keihard af.
Jolanda die had zoveel gelopen dat ze niet meer verder kon werd vervangen voor Kim. Corina kwam op de laatste posisite en  Kim op de linkshalf. Door deze omzetting ging Benschop beter spelen en kwamen er weer nieuwe kansen. Ook MVV bleef knokken voor de winst en waren een paar keer gevaarlijk vor het Benschopse doel.
In de 56e minuut maakte Danique na een assist van Gwen de 2-3. Benschop bleef goed voetballen en hield zo MVV van het doel af en bleek dit de eindstand.
Door deze overwinning op MVV en de concurrenten lieten punten liggen, stijgen de dames een plek omhoog naar de 5e plaats. Met nu nog maar 2 punten achter MVV.
Dames jullie zijn zeer goed bezig,blijf doorgaan op deze weg.