Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

8 november 2014 15:00

Berg, R.C. van den

Onbekend

Benschop leek op drie punten af te stevenen in de tweede helft maar kreeg alsnog de pin op de neus.

Bij het eerste fluitsignaal was het DTS, dat als een furie tekeer ging. In hoog tempo veel druk zettend en de bal snel tikkend van man tot man werd Benschop achteruit gedrongen. Toch hoefde Kevin van Beuningen nauwelijks in actie te komen en de Benschoppers vochten als leeuwen om de nul te houden. DTS had geluk, dat scheidsrechter vd Berg al in de 12e minuut Aben niet zijn tweede kaart toonde na een grove overtreding op een Benschopper. Aanvallend kwam Benschop niet in het stuk voor, maar geheel tegen de verhouding in kwamen ze in de 17e minuut toch op voorsprong. Martijn de With onderschepte een foute pass wrong zich op snelheid langs zijn tegenstander en scoorde fraai 0-1. DTS bleef doorgaan in het hoge tempo en kwam in de 31e minuut verdiend op gelijke hoogte. Remco van Wijngaarden maakte hands en de toegekende vrije trap werd fraai in het kruis geschoten door Vervaart. Langzamerhand werd de druk wat minder en de 1-1 was ook de ruststand.

Na de rust was het DTS dat nog een minuut of tien gevaarlijk was en Benschop had geluk, dat Renee vd Wal net naast schoot en even daarna de paal raakte. Daarna was het gedaan met het overwicht van DTS en Benschop kroop uit zijn schulp. Eerst was het Roel de Bruin, die hard op de vuisten van keeper Franken knalde en Martijn de With kogelde de bal net over het doel. Benschop rook zijn kans, maar een ongelukkige sliding van Rik Benschop op de rand strafschopgebied werd Benschop fataal. De toegekende penalty in de 84e minuut werd feilloos ingeschoten door Axwijk. Benschop probeerde alsnog op gelijke hoogte te komen, maar moest het even daarna zonder Sven Banfi doen, die op het middenveld een onbesuisde overtreding maakte, die met rood werd bestraft. Het leek Benschop niet te deren. Martijn de With schoot uit een corner hard in en de teugspringende bal werd door Niels de Jong opnieuw ingeschoten echter zonder succes. Even daarna was het weer Niels de Jong, die fraai uithaalde, maar de lat redde DTS. In de laatste minuut leek toch alles nog goed te komen voor Benschop. Matthieu Oudshoorn snelde het strafschop gebied in en werd aangetikt. Hierop staat maar een straf, maar scheidrechter van de Berg zag dat als enige anders tot groot ongenoegen van de talrijke Benschop aanhangers, die zich bestolen voelden. Even daarna blies hij af en was de teleurstelling groot. Een gelijkspel was de juiste verhouding, maar het mocht niet zo zijn.

Zaterdag oefent Benschop thuis om half 3 tegen Geinoord en de week daarop speelt Benschop om half 3 thuis tegen Almkerk.