1 november 2014 14:30

Stein, W.C.J.

Onbekend

Dames1 van Benschop hebben drie belangrijke punten gepakt afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Elinkwijk VR1.

Elinkwijk dames begonnen sterk aan de wedstrijd. Al bijna binnen 2 minuten was er een schot op de paal van het doel van Benschop. Benschop herpakte zich en nam langzaam het heft in handen over van Elinkwijk. Door werklust en samenspel kwam dan ook in de 15e minuut het doelpunt van de schoen van Noëlle, die door Frida mooi diep gestuurd werd.
Elinkwijk bleef voetballen en werd erg gevaarlijk middels de counter. De aanvoerdster van Elinkwijk was een plaag voor de benschopse verdediging. Gelukkig bleef Benschop overeind. Renske kreeg de bal en plaatste deze diagonaal over het veld naar Noëlle die zich geen moment bedacht en in één keer uithaalde 2-0 in de 22e minuut. Na deze doelpunten golfde het spel op en neer.
Na de thee was het voor beide doelen erg spannend. Benschop kon helaas niet de score opschroeven waardoor het de wedstrijd rustiger uit kon voetballen. Elinkwijk ging vol in de aanval en zorgde voor grote druk op de achterhoede van Benschop.
Benschop ging wisselen. Gwen kwam erin voor Jasmijn. Dit zorgde ervoor dat de speelwijze veranderde in 4-3-3 waardoor Benschop de druk kon leggen op de achterhoede van Elinkwijk in plaats van andersom. Menig kans werd gecreeërd maar tot een bekroning leidde dit echter niet.
Door deze overwinning zijn de dames een plaats gestegen op de ranglijst, ze staan nu 5e.
Ik wil Kim en Lisa bedanken voor hun positieve inbreng als wissels.
Ook wil ik Niels (vlagger) bedanken namens het elftal.
Namens Marianka en mijzelf willen wij ook de trouwe supporters bedanken die er elke week weer bij zijn.