11 oktober 2014 14:30

Beek, H.J.G.M. van

Onbekend

Er leek voor Benschop geen vuiltje aan de lucht, maar schandalig gedrag van met name de trainer van Roda ’46 werd uiteindelijk beloond met drie punten.

Benschop begon flitsend aan de wedstrijd en binnen de minuut stond de 0-1 op het bord. Niels Beeres speelde Andy van Vliet in, die de meelopende Matthieu Oudshoorn bereikte en met een vlammende schuiver liet hij keeper Thijs Janssen kansloos. Benschop stond goed en Roda probeerde wat terug te doen. Toch konden ze nauwelijks gevaarlijk worden. Stef Menken schoot een keer hard over maar moest uitkijken voor de snelle uitvallen van Benschop. Zonder veel problemen werd de rust gehaald. De vrije trap van Heus net voor het einde van de eerste helft was eigenlijk het gevaarlijkste wapenfeit.

Na de rust probeerde Roda de bakens te verzetten, maar Benschop gaf geen krimp. De mannen uit Leusden begonnen steeds meer tegen zich zelf te voetballen, maar na het inbrengen van de gepasseerde Selcuk Albayrak kantelde de wedstrijd. Nadat de goed leidende scheidsrechter van Beek twee schwalbes van hem niet honoreerde met vrije trappen sloeg in de 66e minuut de vlam in de pan. Een harde overtreding van Yilmaz leverde hem terecht zijn tweede gele kaart op, dus rood en het hek was van de dam. Bij de  regelmatig in het veld lopende hoofd trainer Koen Janssen sloegen de stoppen door en in het opvolgende opstootje sloeg hij de corrigerende Benschop keeper Kevin van Beuningen zonder pardon op zijn achterhoofd. Scheidsrechter van Beek had de wedstrijd echter al gestaakt naar aanleiding van het zeer agressief optreden van de Roda spelers, naar aanleiding van de tweede gele kaart van Yilmaz. Van Beek wilde eigenlijk niet verder, maar op aandringen van de beide voorzitters werd er toch hervat, hetgeen  Benschop duur kwam te staan. Ondanks dat Roda met 10 man stond kropen de Benschoppers door de getoonde agressie in hun schulp en Roda profiteerde. Eerst was het van de Bult, die uit een corner de 1-1 op het bord zette en dat leek de eindstand te worden. Benschop probeerde alsnog de winnende te maken, maar kreeg de pin op de neus. Een verre uittrap van keeper Jansen bereikte Albayrak, die de een op een spelende Benschop achterhoede simpel omspeelde en de winnende maakte. 2-1.

Aankomende week is Benschop vrij en op 25 oktober speelt Benschop uit tegen De Meern. Dinsdag 21 oktober speelt Benschop om 20.00 uur vriendschappelijk tegen VVY uit IJsselstein.