3621LN
BREUKELEN UT
tel. 0346-262856

Benschop boekt solide overwinning tegen Breukelen.
Vandaag mochten we aantreden tegen het altijd lastige Breukelen, zoals eerder voorspeld zou het een moeilijke middag worden daar de tegenstander de beer uit Warchau in de spits heeft staan.
Bij aanvang bleek dat de beer nog een badkamer moest stuken en hierdoor de wedstrijd zou missen.
Benschop had de toss gewonnen en mocht de aftrap nemen. Direct vanaf de aftrap werd de bal naar voren gespeeld en was het de voorstopper uit Breukelen die Stokkie ten val bracht.
De scheids vond het een ongevaarlijke plaats voor een vrije trap dus deze werd dan ook gegeven,
Stokkie gaf een harde strakke pass naar de 2epaal en hier stond Corstiaan om de bal tegen het net te schieten.
Na deze voorsprong bleef Benschop de betere ploeg en de thuisploeg kon geen vuist maken.
Toch was het na een minuut of 20 dat de spits van de thuisploeg over zijn eigen veters struikelde en de dienstdoende scheids direct naar de stip wees.
Eigen lijk had de scheids de pingel zelf willen nemen maar dat mocht natuurlijk niet, de man die de pingel wel nam schoot deze onberispelijk in de hoek en zo stond het 1-1.
Beide ploegen bleven in evenwicht en helaas was het de thuisploeg die op voorsprong kwam door een frommel goal.
Nu was het de beurt aan de kleine generaal van Benschop, Rick stak het middenveld over met de bal aan de voet, na een 1-2tje met Buck wist Rick met een verwoestende knal de keeper te verschalken.
Toch was het Breukelen dat weer op voorsprong kwam, de Breukeler spits wist vanaf de rand 16 de bal door de benen van Jonnie de verre hoek in te schieten.
De thuisploeg dacht lekker met een voorsprong te kunnen gaan rusten maar het was Rick die opnieuw de gelijkmaker produceerde, nu was het een soort van mislukt schot dat rustig richting de doelman rolde.
Met een enorme snoekduik dook hij over de bal heen en de bal rolde tergend langzaam over de doellijn, een prutsgoal maar Rick was er niet minder blij om.
In de rust bleef de thee in de kantine staan en keek Rick direct op de actuele topscorerslijst van Benschop om te kijken of hij al bovenaan stond.
De 2e helft begon met een opmerkelijke wissel, de scheids uit de 1ste helft werd gewisseld voor een mindere speler en deze ging de 2e helft fluiten.
Benschop begon goed geconcentreerd en bleef de thuisploeg goed onder druk zetten.
Soms kwamen de mannen uit Breukelen in de buurt van het Benschopper doel maar daar aangekomen werden er wat slappe schoten geproduceerd en konden makkelijk door de doelman verwerkt worden.
Na en kwartiertje in de 2e helft was het Stokkie die Benschop op voorsprong schoot, een goede voorzet van Corstiaan werd door Stokkie hard in de bovenhoek geschoten.
De thuisploeg probeerde nog van alles maar de Benschopper verdediging stond als een huis.
Corstiaan zorgde voor een solide en veilige voorsprong door een slimme steekpass van Gio te promoveren tot doelpunt.
De scheids uit de 2e helft probeerde nog wat gevaar te stichten door een aantal vrije trappen te geven voor overtredingen die niet in de spelregels staan maar alle ballen werden vakkundig uit het doel geranseld en Jon en John heersten tegenover de aanvaller van Breukelen.
Net toen het licht ontstoken zou worden bleek dat de thuisploeg niet meer zou gaan scoren floot de scheids maar af en kon het feest losbarsten, de eerste punten van het seizoen waren binnen.
Volgende week thuis tegen Rivierwijkers, een leuke en fijne ploeg om tegen te spelen.