Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 17

Bovenkerkweg 76
3417TA
MONTFOORT
tel. 0348-471866

Voor de derde keer in vier seizoenen werd Benschop door de KNVB voor de beker gekoppeld aan Montfoort SV in Montfoort. Het goede nieuws daar, was dat de renovatie van de fusie club binnenkort gaat beginnen en ze afscheid gaan nemen van de nostalgische kleedkamers.

Benschop trainer Raymond van der Kort probeerde het Louis van Gaal systeem uit bij Benschop, maar daar moet je de spelers voor hebben en die heeft Benschop niet. Ondanks dat Montfoort ook niet in goede doen was hadden ze in de eerste helft geen kind aan Benschop. Al in de 7e min ging het mis voor Benschop. Een corner werd verkeerd beoordeeld door keeper Jesper vd IJssel en de bal viel tussen diverse spelers in en de prima spelende Thomas Koense was er als de kippen bij om de 1-0 op het bord te zetten. Benschop kwam niet in het stuk voor en werd volledig overlopen. De kansen voor Montfoort waren talrijk, maar het duurde tot de 32e min voordat het 2-0 werd. Bilal Bemanesch haalde een Monfoorter wild in het strafschopgebied onderuit en Denny van Loen liet hem dit kansje niet ontnemen en schoot de penalty onhoudbaar in. 2-0. Even daarna had van Loen de 3-0 op zijn schoen maar Jesper vd IJssel redde fraai. Het was uitstel van executie want in de 45e min  beoordeelde Bryan de Boer een lange bal verkeer en Ricardo Bakker voltrok het vonnis.

Na de rust een iets beter Benschop, maar trainer Gert Kruijs dacht, dat de buit al binnen was en wisselde nagenoeg zijn gehele aanval. De oud Benschoppers Merlijn vd Berg, Thomas Koense en Denny van Loen werden vervangen. 3-0 betekende dat Montfoort zou doorgaan in de beker, maar Benschop speelde wat compacter in de tweede helft en Benschop keeper Jesper vd IJssel hield Benschop in de race. Montfoort bleef de bovenliggende partij, maar verzuimde de voorsprong uit te bouwen. Enkele speldenprikjes van Benschop volgden en in de 90e min kreeg Benschop een vrije trap op 35 meter van het Montfoort doel. Benschop ging met alles wat blauw wit was naar voren. Benschop keeper Jesper van de IJssel plaatste de bal met een grote boog in het strafschop gebied en werd door iedereen gemist en ook keeper Robin Vianen werd verrast en de 3-1 eindstand stond op het bord.

De druiven waren zuur van Montfoort SV en trainer Gert Kruijs, want  op doelgemiddelde gingen Benschop en Oudewater door naar de volgende ronde.

Zaterdag begint de competitie voor beide ploegen en zij zullen vol aan de bak moeten om minimaal op plaats acht te eindigen. De nummer 12 en 13 degraderen en nr 9-10 en 11 spelen nacompetitie.

Benschop zal zaterdag uit een heel ander vaatje moeten tappen om de ploeg van trainer Robert Roest Victoria moeilijk te kunnen maken. Om 14.30 uur zijn zij te gast in Benschop en we hopen, dat vele Benschoppers Benschop komen ondersteunen in de zeer zware nieuwe competitie.