3405XP
BENSCHOP
tel. 0348-451594

Vandaag mochten we aantreden tegen VVZ uit Soest, alvorens we konden warm lopen moesten we eerst het veld ontdoen van alle takken die door ene Eunice op het veld waren gesmeten.
Het vrij maken van het veld was voor sommige al een volledige warming up dus kon er snel begonnen worden met de wedstrijd.
VVZ mocht aftrappen en Benschop begon de eerste helft met windje mee.
De eerste 10 minuten waren vooral aftasten, hoe zou de wind zich gedragen en hoe speelde onze tegenstander.
Over en weer werden er wat plaagstootjes uitgedeeld maar de keepers weden niet echt getest.
Uit het niets was het VVZ dat op voorsprong kwam, een slimme loopactie van de spits zorgde ervoor dat hij een strak ingespeelde bal direct kon raken en met een enorme curve ging de bal via binnenkant paal tegen de touwen.
Benschop raakte hier niet van onder de indruk en begon weer vrolijk met het aanvallen van het vijandelijke doel.
Zo nu en dan kwamen onze gasten er toch nog gevaarlijk uit.
Dit werd mede mogelijk gemaakt door de energieke nummer 18 van de gasten.
Deze speler had er al een wedstrijd op zitten met de onder23 en mocht nu meedoen met de veteranen.
Een voorzet van VVZ werd geblokt door Jonnie, Martin pakte de bal en gaf een enorme trap naar voren.
De hoge verre bal werd door Stokkie doorgekopt naar zijn kompaan Erwin die de bal ook direct verlengde met het hoofd.
Stokkie slim doorgelopen bedacht zich geen moment en vanaf randje 16 werd de bal keihard in de kruising gepeerd.
Beide teams probeerden weer het doel van de tegenstander aan te vallen.
Jonnie gaf nog een slim duwtje aan de spits waardoor deze de bal niet vol op het Benschopper doel kon schieten.
Bas, Evert en Gio probeerden de bal ook nog in het doel van VVZ te schieten,.
De loopactie van Bas was wel een hele mooie en al het Benschopper publiek stond direct op de banken.
Bas onderschepte op de eigen 16 een bal en speelde die direct via Erwin en Stokkie door naar de helft van VVZ, Bas goed doorgelopen kwam via een dubbele 1-2 aan bij de vijandelijke 16 en besloot de bal vanaf een metertje of 8 vol op het doel te schieten.
Helaas bleek de volle sprint toch wat meer kracht te hebben gekost en de bal belandde pardoes bij Jeroen in de hottub.
Benschop rook dat eer meer inzat en via een subliem uitgevoerde counter kwam het op 2-1 voor.
Corstiaan die op het middenveld Willeminho verving wist met goed storen de bal bij Jonnie te krijgen. Jonnie die lanceerde de bal als een kruisraket naar voren en Stokkie wist de bal bij Erwin te krijgen.
Met een mooie samba beweging zette Erwin zichzelf vrij voor het doel en met een bekeken schot verdween de bal in de verre hoek.
Bij VVZ kwam er wat frustratie en gingen ze meer en meer op elkaar en de scheids lopen zeiken.
De geblokte spits vond het niet zo leuk dat elke bal die Martin naar voren schoot ver op hun helft terecht kwam dus begon hij bij elke spelhervatting irritant in de weg te lopen.
Gelukkig had de scheids het in de gaten maar iet hij het om de lieve vrede te bewaren maar voor wat het was.
De rust werd zonder kleerscheuren gehaald en Benschop had een voorsprong te pakken.
In de rust ging Jan eruit, zijn achillepees had het toch een helft volgehouden en de witte Keniaan kwam er in.
Jeroen was ook aangekomen op het sportpark en loste Gio af.
Corstiaan keek al om zich heen waar zijn vervanger bleef, Rick had wat vertraging en zou Corstiaan komen aflossen.
De tweede helft begon met Corstiaan in het veld omdat Rick er nog niet was.
Benschop had nu de wind tegen maar met Job in de ploeg.
Windje tegen is voor de witte keniaan geen probleem en Job stoof in het eerste kwartier langs de lijn.
VVZ had dit niet verwacht en moest hier erg aan wennen.
VVZ probeerde met de wind in de rug de lange bal te spelen, met John en Jonnie in het centrum kregen de gasten uit Soest enkele hoekschoppen.
Bij een van de hoekschoppen werd Corstiaan bijna door de midden getrapt door het jonkie en was het volgens de Soestenezen zijn eigen schuld.
Moet je maar niet in de weg staan.
Nadat Corstiaan weer was opgelapt was het 5 minuten erna Remco die als een goudvis op het droge naar lucht lag te happen.
Een snelle aanval van VVZ zorgde dat de bal bij de spits kwam, ondertussen had de ge blokte spits Remco een bodycheck gegeven die op het ijshockeyveld niet zou misstaan.
De Benschoppers togen direct naar Remco om te kijken hoe het met hem was en ondertussen schot de spits de bal in het verlaten doel.
De scheids die er vandaag niet helemaal het oog in had vond de bodycheck eigenlijk meer een botsing en keurde de 2-2 goed.
Nu waren de rapen gaar en besloot de scheids dat elke Soestenees die over zijn eigen bene struikelde wel een vrije trap verdiende.
De 10 minuten die hierop volgden kregen de gasten wel 6 vrije trappen waarvan we nog steeds niet weten waarom deze gegeven werden.
Een van de vrije trappen werd dor Erwin in de muur verlengd en bij toeval kwam de bal op een Soester hoofd en met een boogje ging de bal in de verre hoek.
Benschop ging direct opzoek naar de gelijkmaker en het was de Benschopper spits die op een lange bal de 16 in ging.
De keeper die ook op deze bal liep gooide zichzelf vol op de bal en de benen van de spits.
Beide kwamen op de grond terecht en de keeper besloot tot een ouderwets potje natrapen, de spits gaf de keeper hierop een duw om hem van zich af te houden maar de losgeslagen keeper kwam op de spits af en gaf hem een kopstoot.
Nu liep het volledig uit de hand en werd er over en weer geduwd.
Aan het eind bleek dat de keeper een gele kaart had gekregen en tot ieders verbazing werd de Benschopper spits met rood naar de kant gestuurd, dus als je nagetrapt wordt en een kopstoot krijgt dan mag je niet meer meedoen.
Met nog 20 minuten te spelen was het eerst nog 10 tegen 10 en de laatste 10 minuten moesten we alle zeilen bijzetten.
Gelukkig was Corstiaan er nog en die ging in de spits lopen. Jonnie schoof een linie door en Sjon regelde als een echte generaal de verdediging.
5 minuten voor tijd kwam dan toch de verdiende gelijkmaker, Jeroen kwam vanaf links en speelde de bal diep op Erwin.
Die schoof de bal in de voeten van Corstiaan en die schoot met zijn magische linkerbeen de bal in de hoek.
De laatste 5 minuten kreeg Benschop nog een kopbal op de lat te verwerken en wist Martin met een uitstekende zaalkeeper redding de bal met de punt van de schoen naast het doel te krijgen. Job kreeg nog 2 schietkansen maar helaas gingen beide ballen de kanovijver in.
Vlak voor het licht ontstoken moest worden floot de scheids af en bleef het bij een gelijkspelletje.
In de kleedkamer zat Corstiaan flink uit te puffen, na zijn blessure en weekje opsluiting had een hele wedstrijd er toch flink ingehakt.
Uiteindelijk bleek de vertraging van Rick tot een afstel geleid te hebben en hopelijk is hij er de volgende keer weer bij.
Volgende keer spelen we weer thuis, nu tegen het sterke Zuidvogels.