Jubileum informatie

50 jaar VV Benschop

Op 1 mei 2019 is het precies 50 jaar geleden, dat onze club werd opgericht. Benschopse Boys was enige jaren daarvoor ter zielen gegaan en de toenmalige wethouders gaven het oprichtingsbestuur groen licht om weer de bal in Benschop te laten rollen. Na gestart te zijn in een keet werd in 1971 de eerste nieuwbouw gerealiseerd. De vereniging groeide gestaag en in 1975 werd de accommodatie uitgebreid met een tweede en later derde veld. Ook werd het houten clubhuis uitgebreid met drie kleedkamers en in 1979 volgde de oprichting van de activiteiten commissie. Het eerste kampioenschap van het vlaggenteam was in 1983. De vereniging bleef gestaag groeien en de houten accommodatie begon vele kuren te vertonen met het gevolg, dat er nieuwbouw moest komen, wat in 1995 werd gerealiseerd. Benschop bleef aan de weg timmeren en er was veel aandacht voor de jeugd, wat zijn vruchten afwierp. Ook de dames afdeling werd nieuw leven ingeblazen in 1999 en is een onmisbare groep bij de club geworden. Nadat de accommodatie rond 2005 was uitgebreid met een klein kunstgrasveldje, de herplaatsing van de overgenomen JSV tribune en de bouw van een nieuwe bestuurskamer, was Benschop klaar voor de toekomst. De vereniging bleef echter problemen houden met het hoofdveld en een kunstgras veld was de enige goede oplossing. Zonder steun van de Gemeente werd dit gerealiseerd. Sportief gezien steeg de club op de competitie ladder en het eerste bereikte in 2012 en in 2014 zelfs de eerste klas. Helaas volgde hierna echter twee degradaties achter elkaar, maar na wat bestuurlijke en organisatorische omschakelingen ging het weer de goede kant op met de club.

De resultaten waren afgelopen jaar weer uitstekend, de club leeft weer als nooit tevoren en als jubileumcommissie zouden wij u willen adviseren met name de eerste week van mei 2019 vrij te houden om gezamenlijk met elkaar en de oud leden deze mooie mijlpaal te kunnen vieren.

Hoe je het ook wendt of keert we hebben een prachtige dorpsclub met elkaar opgebouwd waar we super trots op zijn en daar mag na 50 jaar op een zeer feestelijke manier aandacht aan worden geschonken.

De jubileumcommissie.