Trots op Benschop. Ook volgend jaar tweede klasser.

1 juni 2022 13:00

seizoen 2021-2022

Met nog een wedstrijd te gaan heeft Benschop zich veilig gespeeld na een spectaculaire wedstrijd tegen Delta Sports. Terugkijkend moeten we constateren dat het een bijzonder seizoen is geweest. Trainer Marten Boverhof samen met Sietse van Rhenen begonnen het seizoen zonder drie vertrokken basisspelers en zonder leider. Door de corona periode was de TC er helaas niet in geslaagd om vervangers te vinden. Gelukkig waren Leo Oudshoorn en Erik de Boer na overleg met de trainingsstaf bereid gevonden om samen de functie van leider te vervullen en Martijn Sluis verzorgde de kleding en materialen. Iedereen gaf aan hoe we moesten voetballen en na 5 wedstrijden stonden we nog zonder punten. Gelukkig schakelde we toen over naar een wat behoudender systeem en moesten we punten gaan sprokkelen. Uit bij BFC, kampioenskandidaat, begon het herstel. Met 10 man wisten we daar een punt te pakken en bleven daarna acht wedstrijden ongeslagen. Doordat JSV en Nita ook slecht presteerden moesten wij nog een team onder ons zien te krijgen. Bewonderenswaardig was de inzet van onze jongens om dat voor elkaar te krijgen, want het gat was gigantisch. Jurgen Ruitenbeek en Jimmy Vendrig versterkten de groep na bijna 2 jaar blessureleed. Elke wedstrijd was een finale en er werd met volle inzet gestreden.  Kevin Jansen werd bereid gevonden om leider te worden hetgeen een goede zaak was daar hij dichter bij de groep staat. De spanning bleef voor iedereen groot en de vraag was of het zou lukken om een ploeg nog onder ons te krijgen. Nita begon veel punten te pakken net zoals wij, maar het verschil bleef klein. Doordat IJFC problemen had met de KNVB na het zes wedstrijden met een ongerechtige speler te hebben gespeeld, kregen wij als Benschop de kans om de verloren wedstrijd in oktober 2021 over te spelen. De 3-2 overwinning op IJFC bracht ons dicht bij handhaving 2e klas en IJFC kwam door de puntenaftrek van de gewonnen wedstrijden daardoor dik onder ons. Een gevaarlijke concurrent bleef Nita, maar de winst op Delta Sports en het verlies van Nita tegen de Meern gaf de doorslag. BENSCHOP WEER 2e KLAS SEIZOEN 2022-2023.

Helaas gaat Marten Boverhof en weer enkele spelers ons verlaten. Marten wordt trainer bij GJC in Gorkum. Jammer, hij heeft het erg goed gedaan onder moeilijke omstandigheden en is een prettig mens in de omgang.  Helaas gaan Jurgen Ruitenbeek, David Verweij en Roy Smorenburg stoppen met voetballen. Verder vertrekken Thomas Koense en Merlijn vd Berg naar Montfoort. Dus een behoorlijke aderlating. Gelukkig zijn er vanuit het tweede elftal al enkele jongens doorgestroomd naar het 1e. Bob Bijvoet, Mats en Nils vd Mortel en Dennis Leen hebben laten zien, dat ze eraan komen.

Wij wensen de vertrekkers veel succes en gezondheid toe en het is niet verboden alsnog te blijven bij Benschop.