Wij stellen aan u voor: Lucas van Dam

26 juli 2021 21:15

nieuw in de A-selectie

Als telg uit een echte HSCC familie uit Hei en Boeicop  (zijn vader speelde er, zijn broer in het eerste en zijn zus bij de dames) was de stap richting Benschop geen gemakkelijke voor de 23 jarige inwoner van Schoonrewoerd.

Lucas is in het dagelijkse leven werkzaam als monteur bij SBA beveiliging in Nieuwegein. Hij houdt van gezelligheid en zijn grootste hobby is voetballen.

Zijn streven om een stap hogerop te maken bracht hem richting Benschop. Beide clubs vertonen veel gelijkheid. Gezelligheid is erg belangrijk bij beide Dorpsclubs en het voetballen in de tweede klas gaf hem de doorslag om voor Benschop te kiezen, waar hij ook zijn oud trainer Marten Boverhof tegenkomt.

Lucas is een rustige gesloten jongen waar eerlijk en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Zijn eerste kennismaking met zijn nieuwe collega’s was in ieder geval erg positief.

Hij speelde van jong af aan bij HSSC. Hij maakte enkele jaren geleden een uitstapje naar Delta Sports, maar na een seizoen keerde hij weer terug naar HSSC. Benschop lijkt beter bij hem te passen om zijn doelstelling zich verder te ontwikkelen om op een hoger niveau te kunnen acteren, te realiseren.

Zijn hoogtepunt in zijn carrière was het kampioenschap van HSSC in de 4e klas en daardoor promoverend naar de 3e klas.

Zijn favoriete positie in het elftal is links aan de buitenkant, een plek die uitstekend bij hem past en waar hij al van af de jeugd op speelt.

Wij wensen hem heel veel succes en plezier toe bij Benschop en hopen, dat het hem zal lukken om  een nog betere voetballer te worden bij Benschop .