Geslaagde middag voor het Nederlands LD team!

10 november 2022 19:15

Gisteravond speelde een een mix elftal van dames 1 en 2 tegen het NL LD team.

Dat is een team dat valt onder stichting Pro Talents.
Die zetten zich in voor meiden en jongens met een leerbeperking maar met talent voor voetbal (of andere sport).
Sinds een aantal jaar erkent de KNVB na bezuinigingen helaas deze stichting niet meer als KNVB onderdeel.
Sindsdien staan ze op eigen benen en is het elk jaar puzzelen om het financieel overeind te houden.

De staf kwam rond 15.00 aan en de meiden zelf rond 15.30.
Ze zijn daarna gaan trainen. De trainer van dames 1 (Bas) heeft de staf en meiden opgevangen en gezorgd voor een heerlijke pasta met hulp van dames 1 en 2.

Na het eten werd er om 19:30 afgetrapt.
Een gelijkwaardige wedstrijd waarna vvb in de eerste helft op een 1-0 voorsprong stond. De tweede helft net zo spannend. De meiden van NL LD scoorde de 1-1 met een prachtig ver afstand schot. Uiteindelijk lukte het vvb met de overwinning naar een 2-1 eindstand.