Dubieus doelpunt bezorgt Elinkwijk drie punten en de periodetitel.

Elinkwijk 1

10 februari 2024 14:30

A.C.J. Wateler

Sportpark Elinkwijk
Amsterdamsestraatweg 1015
3555HT
UTRECHT

In 1969 was het einde van het profvoetbal op Zuilen. De fusie tussen Elinkwijk, Velox en DOS leverde FC Utrecht op. Het in 1969 opgerichte Benschop moest afgelopen zaterdag voor de eerste keer richting het Theo Tijssenplein in competitie verband. Voor de oud Elinkwijk supporters uit die tijd, die er ook in Benschop zijn, leek de tijd te hebben stil gestaan.  De oude hoofdtribune mocht weer gebruikt worden en de staantribunes, waar regelmatig 16000 gebruik van maakten tijdens het betaalde voetbal waren wel wat kleiner geworden maar uiterlijk was het allemaal nog hetzelfde als 53 jaar geleden. Nostalgie tot het eind van het jaar, want na 53 jaar komt er een compleet nieuw sportpark. De eerste paal is 14 dagen geleden geslagen.

Het was een belangrijke wedstrijd voor koploper Elinkwijk, want bij een overwinning zouden zij de eerste periode pakken. Benschop keek de kat uit de boom en Elinkwijk probeerde druk te zetten, maar Benschop gaf geen krimp en kreeg zelf de beste mogelijkheden.  Martijn de With schoot een mooie voorzet van Ruben Buunen over en daarna was het Patrick Maton, die slordig was met zijn voorzet. Benschop leek zijn zaakjes goed voor elkaar te hebben en kwam pas vlak voor de rust wat in de problemen achterin, maar Benschop keeper Jesper v.d. IJssel was in uitstekend vorm en voorkwam een achterstand net voor de rust.

Na de rust een zelfde spelbeeld. Elinkwijk was voetballend beter, maar Benschop stond goed en wist het meeste gevaar de kop in te drukken. Beide ploegen streden met volle overgave zonder dat het onsportief werd. In de 60e min was Benschop dicht bij een voorsprong. Ruben Buunen bracht David Verweij in stelling  maar de Elinkwijk keeper redde fraai. Elinkwijk werd wat gevaarlijker en de duels werden steviger Benschop kon op het middenveld de bal niet in de ploeg houden en Elinkwijk voerde de druk op en bij elke overtreding werd hun gejammer erger. Scheidsrechter Arno Wateler raakte de regie over de wedstrijd kwijt daardoor en Benschop werd gemakkelijk op geel getrakteerd terwijl dezelfde soort overtredingen van Elinkwijk met de mantel der liefde werden bedekt. In de 75e min kwam Elinkwijk door vd Pol op voorsprong. Nadat hij Benschop keeper even daarvoor fors had geraakt hield hij laatste man Jeroen Lieverse met twee handen vast .vd Pol kreeg daardoor de kans om  de bal slim in het Benschop doel te tikken tot ontsteltenis en woede van de Benschoppers. Even daarna ging  Bryan de Boer in de fout en zette zijn sliding te laat in en Wateler toonde hem direct  de rode kaart. Voor Benschop de 4e kaart terwijl bij Elinkwijk de teller op nul bleef staan,.

Elinkwijk wist de 1-0 vast te houden en kijkend na de gehele wedstrijd was de overwinning verdiend en Zuilenaren van harte gefeliciteerd met de periode titel en veel succes met de nieuwbouw.

Dinsdag a.s. oefent Benschop thuis om 20.00 uur tegen Houten, zijn zaterdag vrij en een week later om 14.45 uur komt SCH uit Harmelen in Benschop op bezoek voor de competitie.