Mentale weerbaarheid en kwaliteit geeft de doorslag

IJFC 2

... (intikker)
... (penalty)

2e klasse E

28 oktober 2023 12:15

A.R. Jansen

Sportpark Groenvliet
Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT

Voor een aantal spelers was het alweer even geleden dat ze een (hele) wedstrijd gespeeld hadden. Ook speelde Benschop wederom in een andere samenstelling. Dat was goed te zien, want Benschop begon wat onwennig aan de wedstrijd. Maar na een minuut of 10 was het vertrouwde beeld en speelwijze weer terug te zien.

AL na 7 minuten kwam Benschop op achterstand, nadat een vrije was toegekend door de scheidsrechter wegens buitenspel. Bryan dacht de bal keeper Tim O aan te spelen, maar die kwam net naar hem toelopen. De spits van IJFC kon zijn ogen niet geloven en pakte het cadeautje uit, 1-0 voor de thuisploeg. Dat de mentale weerbaarheid van het team groot is, was gelijk te zien. Er werd een tandje bijgeschakeld. Dat leidde direct tot de 1-1 via een aanval over de linkerkant. Tim G stuurt Mats de diepte in. Zijn voorzet komt bij Luca die zich langs of door twee tegenstanders wurmt en de bal via de keeper in het doel schiet. Benschop blijft verzorgd voetballen, maar ook IJFC bijt van zich af via de snelle spitsen. Na een half uur krijgt IJFC een corner. De hoge bal valt op de arm van Sem, die zijn armen langs het lichaam had, en de scheidsrechter kent een penalty toe. Die wordt onberispelijk binnengeschoten, zodat Benschop weer opnieuw kan beginnen. Wederom is de voorsprong van IJFC van korte duur. Eerst is het TIM G die de bal op het doel kogelt, maar de keeper krijgt daar nog net zijn hand achter. Vlak daarna een aanval ov er de rechterkant, waar Luca de diepte in wordt gestuurd. Zijn voorzet wordt door Nils op waarde geschat en zo werkt hij zijn doelpunten in de competitie op naar 4. Benschop wil nog voor de rust op voorsprong komen. Eerst wordt een poging van Tim G nog van de lijn gewerkt. De 3-2 valt uit een vrije bal die slim, op aanraden van Michel, genomen wordt. Mats speelt Tim G aan die de bal bij de 2e paal op Sem legt. Die speelt Mika aan en de gelegenheidsspits werkt de bal in twee keer tegen de touwen. De eerste keer dat de jonge Sem bij een doelpunt een assist geeft! Net voor de rust een mooie aanval van IJFC. De voorzet vanaf hun rechterkant wordt in één keer ingeschoten, maar Tim O redt de bal ternauwernood met zijn voet.

In de tweede helft heeft Benschop de overhand en komt de overwinning niet meer in gevaar. Bas valt goed in en brengt een aantal keer spelers in stelling. Helaas wordt dat niet op waarde geschat. Wel maakt Luca nog zijn 2e doelpunt van de middag uit een ingooi van Tim G op Nils. Zijn voorzet wordt door Luca binnengeschoten. Noemenswaardig is nog de (korte) invalsbeurt van Dani voor d moegestreden Tim G. Hij maakt na zijn komst naar Benschop en blessure zijn eerste competitie minuten.

Komende zaterdag speelt Benschop om 12:00 uur thuis tegen Brederodes.

Opstelling: Tim O, Sem (65. Ruben), Tom, Bryan, Mats, Hilbert, Nils, Rouis, Quinten, Mika (50. Bas), Luca, Tim G (80. Dani).