Benschop en JSV Nieuwegein blijven in evenwicht.

JSV Nieuwegein 1

20 april 2024 14:45

V.M. Smedinga

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

Voor beide ploegen stond er nog het nodige op het spel. Met name JSV wil nog naar de 8e plaats om nacompetitie te ontlopen en Benschop hoopt via de nacompetitie nog promotie te bereiken. Het winnen van de nacompetitie gaat over 3 finales en voor slechts 2 plaatsen dus meer een lot uit de loterij. Gelukkig volgend seizoen weer  een normale competitie, want drie seizoenen strijden om niet te degraderen door de absurde degradatieregeling van de KNVB, heeft de ontwikkeling van vele spelers doen stilstaan.

Benschop begon voortvarend aan de wedstrijd en al in de derde min kopte David Verweij net over. Een min later brak Shamrock Vrutaal op rechts door en kwam vrij voor keeper Tom van der Wulp. Een mooie boogbal leek de oplossing maar door de stevige wind raakte hij hem niet goed en vloog de bal net over het verlaten doel.  In de 12e min maakte de JSV keeper een schot van Martijn de With onschadelijk en in min 16 was het eerste schot tussen de palen van JSV.  De wedstrijd sudderde verder tijdens een regen en hagelbui en het was Dion van Vliet die in de 35e min fraai uithaalde maar zijn schot kwam vol op de paal.

Ook na de rust een wedstrijd, die het aankijken nauwelijks waard was. JSV leek wat beter in de wedstrijd te komen, maar conditioneel kwamen ze te kort en Benschop leek daarvan te gaan profiteren. Diverse corners volgden er op het JSV doel maar met veel kunst en vliegwerk werd de winnende van Benschop voorkomen en bleef de hatelijke 0-0 op het scorebord. JSV, dat voor een punt kwam kreeg dat punt, maar was na de winst van Desto minder blij. Benschop bleef voorlopig koploper in de tweede periode.

De zeer matige wedstrijd had toch drie geweldige uitblinkers. De goed leidende Vincent  Smedinga en de grensrechters van JSV Hans vd Scheur en die van Benschop Henry van Beusekom.

Benschop is voorlopig vrij tot 11 mei, Dan komt Odysseus in Benschop op bezoek.