Benauwde overwinning Benschop bij hekkensluiter DVSU

Olympus 11
3524WB
UTRECHT

Op 1 april in 2017 was het de eerste en tevens laatste ontmoeting voor de competitie in de 3e klas op Lunetten in Utrecht tegen DVSU. Onder trainer Frenk van der Kleij werd daar met 0-2 gewonnen. Martijn de With en Jurgen Ruitenbeek waren de doelpunten makers.

Na de wanvertoning tegen en in Lopik had trainer Alain Hijman zijn opstelling op enkele plaatsen gewijzigd en “good old “ Jeroen Lieverse kwam centraal achterin te spelen terwijl Martijn de With op het middenveld werd geposteerd. Verder werd de groep deze week geconfronteerd met het trieste bericht van Mees Bijvoet. Na de MRI van zijn knie bleek de voorste kruisband afgescheurd en zal hij net als Maarten Wiegeraad onder het mes moeten en een langdurige revalidatie moeten ondergaan. Veel sterkte mannen.

Benschop nam het heft in handen, maar het leverde nauwelijks mogelijkheden op. David Verweij brak in min 16 door de verdediging van DVSU, maar werd afgefloten voor buitenspel door de goed leidende Vincent Smedinga. DVSU werd in de 28e min gevaarlijk door Marten Griezeman, maar Jesper vd IJssel was hem de baas. Benschop kwam in het laatste kwartier van de eerste helft via Martijn de With twee keer dicht bij de openingstreffer, maar een hakje van hem werd van de doellijn weggehaald en de tweede poging ging over het DVSU doel.

Na de rust kwam Benschop goed uit de startblokken. Een diepe bal van Martijn de With zette David Verweij vrij voor keeper TIcho Zomer, die de 0-1 leek te voorkomen, maar de goed meegelopen Shamrock Vrutaal wist de bal alsnog in het verlaten doel te schuiven. Benschop ging door en in de 55e min kwam de 0-2 op het bord. Xander van Riet legde uit een corner de bal feilloos op het hoofd van Martijn de With en die scoorde net zoals in 2017. Lang kon Benschop niet van de 0-2 genieten. Een overtreding op de rand van het strafschopgebied van aanvaller Vrutaal bezorgde DVSU de aansluiting. De indraaiende vrije trap werd door Sven Borst achter zijn eigen keeper gekopt. 1-2. Het matige DVSU rook zijn kans en probeerde de gelijkmaker te forceren. Het werd een stevig laatste half uur, zonder dat het onsportief werd, maar Benschop wist de verdiende overwinning over de streep te trekken en nam de drie punten mee naar Benschop na deze matige wedstrijd.

Zaterdag a.s. staat de thuiswedstrijd tegen het Vleutense PVCV op het programma op 14,45 uur. Een ploeg, die net als Benschop gedegradeerd is uit de tweede klas, dus een mooie wedstrijd om te bezoeken