Benschop walst over zwak DVSU heen.

DVSU 1

16 maart 2024 14:45

H.J. Westland

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

Het onderaan staande DVSU uit Lunetten in Utrecht was de prooi, die gepakt moest worden om het derde klas niveau definitief te consolideren. Het was niet tegen dovemans oren gezegd, want de formatie van Alain Hijman slaagde zonder grote problemen en pakte de drie punten met overmacht.

Benschop begon erg scherp en voordat in de 11e min de 1-0 op het bord kwam was DVSU al twee keer op de proef gesteld door David Verweij en Bryan de Boer.  Dion van Vliet bereikte de op snelheid liggende Shamrock Vrutaal.  Keeper Icho Zomer probeerde het onheil te voorkomen, maar vergiste zich in de snelheid van Shamrock en die ronde fraai af. Benschop twijfelde en nam wat gas terug. Nadat keeper Zomer een streep van Brian de Boer onschadelijk had gemaakt en Joram van Herpen namens DVSU Jesper v.d. IJssel op de proef stelde was het gedaan met DVSU. Toch duurde het nog tot min 40 alvorens de 2-0 achter Zomer verdween. David Verweij verlengde met het hoofd de bal richting Dion van Vliet  en die maakte keeper Zomer kansloos. Even daarna wat het Patrick Maton, die met een diepe bal David Verweij op rechts bereikte. Met een prachtig buitenkantje zette hij de ruststand 3-0 op het bord.

Benschop ging in de tweede helft op dezelfde manier door en bleef kansen creëren zonder zelf iets weg te geven. In de 54e min was het Dion van Vliet iedereen te snel af. Hij kreeg de bal op eigen helft in bezit en zette zelf met een prachtige actie iedereen voor schut en scoorde fraai de 4-0. Benschop ging door en Shamrock Vrutaal bood Patrick Maton de kans om de 5-0 te scoren. Slechts een maal in de 82e min ging er een schot tussen de palen bij Benschop, maar v.d. IJssel was weer een sta in de weg voor Joram van Herpen. Het slotakkoord was voor Patrick Maton. Een voorzet van David Verweij leek te hard voor Patrick maar als “een duveltje uit een doosje” wist hij toch de bal in DVSU doel te krijgen.6-0. Het was een mooi resultaat van het gehele Benschop team met prachtige doelpunten.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Henk Jan Westland van deze uiterst sportieve wedstrijd kwam de vraag, wanneer we voor het laatst met grote cijfers hadden gewonnen. Dat bleek in seizoen 2001-2002 eerste jaar 3e klas. In Almere tegen Waterwijk werd met 1-10 gewonnen, verder werd er in dat seizoen met 6-0 gewonnen van Diemen en met 8-0 gewonnen van Jonathan en uit met 6-0 en ook Diemen werd met 6-0 verslagen.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen PVCV op het programma. Vorig seizoen in de 2e klas verloren we daar met 3-1. We hopen dat vele Benschoppers weer richting Vleuten zullen gaan om onze jongens op een sportieve manier aan te moedigen.