Benschop viert overwinning op het “Octoberfest” bij IJFC.

IJFC 1

11 november 2023 14:30

D.R. Bone

Sportpark Groenvliet
Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT

Ze hadden geen Tiroler jurkjes en lederhozen bij zich maar dat maakte het feest niet minder in IJsselstein. Drie punten pakken tijdens de “burenruzie” moest gevierd worden en dat kunnen de Benschoppers. Samen met de IJFCers werd het een geweldig spektakel.

Benschop speelde een geweldige eerste helft en IJFC kon alleen maar een beetje tegenhouden en had het geluk, dat de aanvallers van Benschop zwak in de afwerking waren. Al in de 6e min moest een kopbal van David Verweij van de lijn worden gehaald en drie minuten later verdween een schot van hem net naast het doel van de goed keepende Niels Brokking. In de 12e min kwam Benschop toch op voorsprong. Patrick Maton stuurde Ruben Buunen de diepte in en met een voorzet op maat bereikte hij Xander van Riet die meedogenloos uithaalde 0-1. Benschop denderde door. Patrick Maton en Shamrock Vrutaal misten opgelegde kansen. In de 27e min de eerste kans voor IJFC, maar Patrick Maton redde op de doellijn. Xander van Riet en Ruben Buunen vergaten te scoren en in de 43e min was Tim van Tuyl dicht bij de gelijkmaker maar Jesper vd IJssel redde fraai. De rust ging slechts met  0-1 in.

Na de rust begon IJFC wat meer druk te zetten, maar had het geluk, dat in de 46e min Shamrock Vrutaal alleen voor keeper Brokking miste. IJFC bleef in de wedstrijd en probeerde de gelijkmaker te produceren, maar de Benschop achterhoede onder leiding van Jeroen Lieverse gaf geen krimp en Jesper vd IJssel trad op als het nodig was. Trainer Alain Hijman zag, dat enkele spelers het moeilijk hadden en bracht twee verse aanvallers in namelijk  Luca Kardolis en Dion van Vliet in. Slechts 3 min had Dion van Vliet nodig om op snelheid langs Stijn de Bie te snellen en Ruben Buunen is stelling te brengen. Met een streep maakte hij keeper Brokking kansloos en de 0-2 stond op het bord. De strijd was gestreden en Benschop speelde rustig de laatste tijd uit, Yoran de Vos was nog heel dicht bij de 0-3 maar zijn schot vloog net naast het IJFC doel.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Davey Bone was iedereen het er over eens, dat Benschop een dik verdiende overwinning had behaald tot grote vreugde van de talrijke Benschoppers die op de fiets waren en waarvan de meeste drijfnat in IJsselstein aankwamen. Trots op hun jongens gingen ze na heerlijk wat gedronken en gezongen te hebben op hun fietsje weer richting het dorp.

Een compliment voor onze technische staf bestaande uit Alain Hijman, Niels Beeres en Charley vd Stok is echt op zijn plaats. De groep is erg hecht en het plezier straalt van hen af. Natuurlijk kunnen er maar elf spelers starten maar 12 t/m 16 zijn net zo belangrijk bleek tegen IJFC weer eens.

Zaterdag a.s. speelt Benschop om 14.45 uur zijn laatste thuiswedstrijd van het jaar 2023. tegen Delta Sports uit Houten. Ook zij zijn gedegradeerd uit de 2e klas, dus weer een mooie uitdaging voor onze jongens. Kom zaterdag naar ons sportpark om op een sportieve manier Benschop te ondersteunen.

Leo Oudshoorn.