Overlevingsdrang bezorgt Benschop drie punten tegen VVIJ.

VVIJ 1

7 oktober 2023 14:45

J.H. Modderman

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

Voor het eerst in het bestaan van de clubs speelden Benschop en VVIJ een competitie wedstrijd tegen elkaar. Het werd geen wedstrijd waar het talrijke publiek nog veel over zal napraten, maar in Benschop waren ze erg blij met de drie punten. Het spel van beide ploegen was erg matig, maar het werd wel een hele leuke middag in Benschop, want in de derde helft waren de Apenluiers en Berenschieters op hun best.

VVIJ probeerde gelijk druk te zetten en Benschop te verassen, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Een kopbal van Ayman Hafid en een vrije trap van Sam van Rooijen waren hun enige wapen feiten, maar Jesper van den IJssel was op zijn post. De mannen uit IJsselstein voetbalden wat verzorgder maar verder dan de rand van het strafschopgebied kwamen ze niet. Benschop stond achterin uitstekend en gaf geen kans weg. In de 37e min was het Benschop, dat zijn eerste aanval richting het VVIJ doel uitvoerde. De afgelopen week vader geworden Shamrock Vrutaal werd onheus bejegend. Het werd een heel mooi moment voor de balsponsor Bijvoet en Behang gevestigd in IJsselstein. John en Claudia Bijvoet zijn echte Berenschieters en zijn ontzettend trots op hun kinderen Bob en Mees, dat die samen in de A selectie van Benschop zitten. Mees moest vanwege een blessuren vanaf de zijkant toekijken, maar de prachtig genomen vrije trap op maat van Bob werd fraai ingekopt door David Verweij en heel Benschop ging uit zijn dak 1-0. VVIJ probeerde wat terug te doen, maar Benschop gaf geen krimp.

Na de rust een zelfde spelbeeld. VVIJ probeerde de gelijkmaker te forceren, maar werden ook in de tweede helft nauwelijks gevaarlijk. Benschop bleef snoeihard werken om de drie punten in Benschop te houden. In de 80e min ontstond er de enige echte kans van VVIJ, maar de bal werd huizen hoog over geschoten. VVIJ gaf het op en had geluk, dat de uitstekend leidende Jan Modderman een kopdoelpunt van Martijn de With terecht afkeurde voor buitenspel. Ook invaller Dion van Vliet had de 2-0 op zijn schoen, maar miste.

De ontlading na het laatste fluitsignaal was enorm bij de Benschoppers. Wat vorig seizoen vaak mis ging, het resultaat over de streep trekken, lukte nu wel.

Veel tijd om na te genieten is er niet, want aanstaande zaterdag gaan we om 14.30 uur naar “Benschop Zuid” waar we de strijd moeten aangaan met onze buren Lopik. Ook weer een derby waar we hopen dat vele Benschoppers ons op een sportieve manier komen ondersteunen.