Odysseus wint verdiend van Benschop onder erbarmelijke weersomstandigheden.

Odysseus '91 1

9 december 2023 15:15

Y. Boudazdaz

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT

De laatste wedstrijd van het jaar 2023 winnen was de grootste wens van de Benschoppers, maar ze moesten met de staart tussen de benen terug naar Benschop want het beter spelende Odysseus trok vlak voor tijd aan het langste eind. De 10 Benschoppers kregen  in de blessuretijd toch de pin op hun neus.

Op een troosteloze accommodatie waar de voetbal sfeer ver te zoeken is werd om kwart over drie   in de stromende regen afgetrapt. De eerste helft leverde meer balbezit op voor de Utrechters maar een kopbal tegen de lat was hun enige wapenfeit. Benschop kwam slechts een keer in de 16 van Odysseus, maar een mislukt schot van Martijn de With ging over het doel van Odysseus en de ruststand van 0 tegen 0 was het gevolg.

Na de rust kwam er wat meer strijd in de wedstrijd. Beide ploegen probeerden de wedstrijd naar zich toe te trekken en het was Odysseus, die in de 60e min op een 1-0 voorsprong kwam. Bob Bijvoet vloerde zijn tegenstander en de terecht gegeven penalty werd feilloos door de ervaren aanvoerder Luuk Wismans benut. Benschop probeerde wat terug te doen, maar de scheidsrechter trapte regelmatig in de huilgeluiden van de Odysseusspelers  bij een overtreding. In de 65e min was Mike Vergouw hier de dupe van. Een overtreding met weer veel gehuil was voor scheidsrechter Boudazdaz de reden om rood te trekken. Kritiek hierop leverde de nodige gele kaarten op voor Benschop en ook Leider Martijn Sluis kreeg rood voor commentaar op de leiding. Benschop rechte de rug en probeerde wat terug te doen. In de 70e min kwam Benschop op gelijke hoogte. David Verweij kwam in duel met een verdediger van Odysseus. Hij maakte een duwfout en viel over de gevallen verdediger. Volgens de scheidsrechter een penalty en David Verweij schoot zelf de 1-1- op het bord. Commentaar op deze beslissing leverde Odysseus enkele gele kaarten op. Odysseus ging achterin een op een spelen met het doel de drie punten in Utrecht te houden. Benschop leek stand te houden met 10 man maar in de blessuretijd ging het achterin toch mis en kwam de verdiende overwinning voor Odysseus op het bord.

Acht gele en twee rode kaarten zou kunnen betekenen, dat het een slagveld was geweest, maar de werkelijkheid was heel anders. De wedstrijd was sportief en de verzorgers zijn de gehele wedstrijd niet in het veld geweest.

Jammer voor Benschop. Er werd hard gewerkt, maar met name op het middenveld was Benschop een maatje te klein. Kletsnat gingen de talrijke Benschoppers terug naar hun Dorp en op 20 januari 2024 herstart de competitie met een uitwedstrijd tegen koploper Elinkwijk.

Spelers, supporters  hele mooie Kerstdagen en een goede jaarwisseling met  veel gezondheid voor de familie en kennissen en  tot begin januari allemaal.

Leo Oudshoorn