Benschop slaat hard toe bij VVIJ in de slotfase.

VVIJ 1

2 maart 2024 14:30

J. Jongejan

Sportpark Groenvliet
Heemradenlaan 5
3403NK
IJSSELSTEIN UT

Koploper VVIJ was de derde tegenstander van de top drie na de winterstop. Het zat tegen Elinkwijk en SCH’44 niet allemaal mee dus er moesten punten gepakt worden om niet in de gevarenzone te komen. Na 2x 45 minuten bleek weer eens, dat er met voetballen van alles mogelijk is. De goed leidende scheidsrechter Jasper Jongejan kon de wedstrijd pas om 15.00 uur opstarten vanwege een klapband onderweg naar IJsselstein, maar gelukkig liep het allemaal goed af voor hem.

VVIJ probeerde Benschop te verrassen en had in de 8e min bijna succes. Teun Veldpaus brak op links door en zijn schot leek onhoudbaar voor Benschop keeper Jesper vd IJssel. Via de binnenkant van de paal kwam de bal alsnog in de handen van de Benschopper. Benschop deed gelijk wat terug, maar David Verweij kreeg de bal niet in de juiste richting. Daarna was het nagenoeg gedaan met spannende situaties voor beide doelen. VVIJ was voetballend was beter, maar ook zij werden nauwelijks gevaarlijk.  Een hard schot in de 12e min van Tom vd Horst werd vakkundig onschadelijk gemaakt door vd IJssel en even later ging een mooie voorzet van Mike Vergouw richting het hoofd van David Verweij maar hij kon de bal niet voldoende raken . Het waren ook de wapenfeiten van de eerste helft en daardoor voor het talrijke publiek een zeer matige wedstrijd.

VVIJ kwam na de rust een stuk beter uit de kleedkamer dan Benschop. Eerst was het Giorgio Moolenbeek die Jesper vd IJssel op de proef stelde en een minuut later was het raak voor VVIJ.  Ayman Hafid brak door en zette VVIJ op een 1-0 voorsprong . maar in plaats van door te gaan gaf trainer Mohamed Touh opdracht aan zijn spelers rustig “ de kat uit de boom” te kijken. Benschop speelde erg matig en leek het tij niet te kunnen keren. Trainer Alain Hijman had in rust Schamrock Vrutaal ingebracht en daarna volgden ook Bob Bijvoet en Yoran de Vos. Benschop kwam daardoor beter in de wedstrijd en begon meer druk te zetten. Schamrock Vrutaal brak twee keer op snelheid door in het strafschop gebied, maar de valpartijen waren in de ogen van Jongejan niet rijp voor een penalty. Benschop kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en VVIJ moest terug. In de 88e min kwam alsnog de 1-1 op het bord. Een lange bal van achteruit richting David Verweij werd een prooi voor hem en uit een onmogelijke hoek wist hij de gelijkmaker te produceren. VVIJ raakte hierdoor helemaal van slag en Benschop rook zijn kans. Een vrije trap van Ruben Buunen kwam buiten bereik van keeper Ramon Schriel voor het doel waar Martijn de With met een schitterende tegendraadse kopbal de 1-2 eindstand van deze uiterst sportieve wedstrijd op het scorebord zette.

De druiven waren erg zuur voor de mannen van de koploper uit IJsselstein, die voor de tweede keer dit seizoen onderuit gingen tegen de Dorpsclub  en de Benschoppers waren dol gelukkig met de drie punten.  Het geplande feestje in de kantine van VVIJ werd afgelast, maar de Benschoppers zaten daar niet mee en lieten het biertje in IJsselstein heerlijk smaken.

Zaterdag staat er weer een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Lopik komt op bezoek in Benschop en om 14.45 uur zal de start zijn van deze voor beide ploegen belangrijke derby. De moeite waard dus om richting het sportpark van en in Benschop te gaan.