Benschop pakt belangrijke drie punten in Nieuwer Ter Aa.

NiTA 1

3 februari 2024 14:30

V.P. Kool

Sportpark Nita
Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA

Het was weer goed toeven op Nitanello. Beide dorpsclubs zitten in hetzelfde schuitje en lijken veel op elkaar. Zelfwerkzaamheid staat ook daar hoog in het vaandel en in de zomerstop hebben ze in Nieuwer ter Aa een prachtige tribune neergezet. Een huidige Benschopper, oud leider ook van Benschop 1 Jan van Zuijlen heeft nog meegewerkt aan de oprichting van Nita. Het was weer een gezellige ontmoeting tussen beide clubs.

Benschop begon sterk aan de wedstrijd en had binnen 3 min al een comfortabele voorsprong kunnen hebben. David Verweij breekt door op links en bereikt de geheel vrijstaande Yoran de Vos. Keeper Ruben van Wageningen blokkeert het schoot en de bal komt in de voeten van Martijn de With. Zijn open kans wordt ook tegen gehouden. Even daarna is het Yoran de Vos die David Verweij in stelling breng maar ook zonder succes, Benschop neemt het heft in handen en is de eerste 20 minuten erg dreigend voor Nita. De kansen stapelen zich op en de 0-1 kon dan ook niet uitblijven. Weer was het Yoran de Vos die belangrijk was.  Met een pass op maat bereikte hij de goed spelende Ruben Buunen, die vrij op het Nita doel kon opstomen. Met een droge knal maakte hij keeper van Wageningen kansloos. In de 29e min was het Patrick Maton, die op rechts door kwam en een prima voorzet produceerde. Zowel Ruben  Buunen als Yoran de Vos konden helaas niet het laatste zetje geven. Nita kwam in het spel nauwelijks voor en de ruststand was 0-1.

Na de rust een veel feller Nita, dat probeerde snel de aansluiting te bewerkstelligen, maar de Benschop verdediging met de uitblinkende Sven Borst aan het hoofd dacht daar anders over. Net zoals de wedstrijd in Benschop werd veel de lange bal gespeeld en het middenveld van Benschop was niet in evenwicht. Verdedigend kwamen ze te kort en de bal niet in de ploeg kunnen houden leek Benschop te gaan opbreken. Maikel de Leeuw en Jelmer Versloot waren dicht bij de gelijkmaker maar vonden Benschop keeper Jesper vd IJssel op hun weg. In de 75e min leek de gelijkmaker op het bord te komen, maar de kopbal van Zaid el Jallouli werd afgekeurd door de prima leidende scheidsrechter Vincent Kool. Het werd pompen of verzuipen voor Benschop, maar Sven Borst behoedde Benschop weer voor de gelijkmaker door de bal uit het verlaten doel te koppen. Na het laatste fluitsignaal was de oplichting groot bij de Benschoppers. Drie belangrijke punten konden aan het totaal gevoegd worden.

Zaterdag gaat Benschop op bezoek in Utrecht op het Theo Tijjssen plantsoen, waar koploper en het roemruchtige Elinkwijk de tegenstander zal zijn. We hopen, dat vele Benschoppers richting Zuilen gaan om op een sportieve manier onze jongens te ondersteunen.