De derby tussen Benschop en Lopik eindigde in gelijkspel.

Lopik 1

9 maart 2024 14:45

R. den Arend

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

Voor beide ploegen stond er heel wat op het spel in deze echte derby. Benschop wilde revanche nemen voor de trieste nederlaag in Lopik en de Lopikers zaten in de gevarenzone dus een overwinning zou erg welkom zijn.

Onder enorme belangstelling ging de wedstrijd flitsend van start. De uitstekend fluitende Ruben den Arend kreeg gelijk zijn handen vol aan de wedstrijd. Al in minuut 6 was Benschop succesvol. Een vrije trap van Mike Vergouw verdween onhoudbaar voor Lopik keeper Twan Schimmel in het Lopikse doel. 1-0. In de 8e min was het Melvin Lamens die na een foute inspeelbal van Brian de Boer in kansrijke positie kwam, maar de bal verdween in het zijnet. Benschop werd de bovenliggende partij en was het dichtst bij een grotere voorsprong, maar die na diverse mogelijkheden geen andere ruststand op het bord bracht.  Ruben Buunen Shamrock Vrutaal en Dion van Vliet waren dicht bij een doelpunt maar gaven de bal niet de juiste richting mee en Twan Schimmel redde fraai met de voet na een schot van Mike Vergouw. Even daarna leek Benschop toch op 2-0 te komen maar van Arend had een duwfout gezien van Shamrock. De wedstrijd werd feller en in de 30e min was het Bas Landman van Lopik die rood kreeg vanwege natrappen.

Na de rust kwamen de 10 man van Lopik als herboren uit de kleedkamer. De Lopikers reageerden als “een stier op een rode lap” en sloegen in de 49e minuut direct toe. Een vrije trap vanaf links werd terug gekopt voor het Benschop doel. De uitstekende spelende Thomas Bakker kopte de bal achter de verbouwereerde Jesper v.d. IJssel.1-1 . De 10 Lopikers vochten als leeuwen om het punt over de streep te trekken. Alles hadden ze ervoor over en de krampgevallen namen toe, maar ze bleven overeind al was het met kunst en vliegwerk. Yoran de Vos en Sharock kwamen geheel vrij voor Twan Schimmel maar bij beide grote kansen verdween de bal naast het verlaten Lopik doel. In de 74e min had Lopik bijna de 1-2 op het bord gezet, maar Thijs Beekhuizen kon de bal niet het laatste tikje geven.

Na afloop was het goed toeven in het clubgebouw, waar uiteindelijk iedereen kon leven met de  1-1 eindstand. Benschop had de mooiste kansen maar de tomeloze inzet van de 10 Lopikers had ook bij de Benschop supporters veel indruk gemaakt. De derde helft werd door beide kampen op een hele gezellige manier afgesloten.

Zaterdag speel Benschop weer om 14.45 uur thuis. DVSU is de tegenstander en we hopen weer vele supporters te ontvangen in Benschop.