Benschop blijft in de race voor een prijs na overwinning bij Desto.

DESTO 1

18 mei 2024 14:30

Y.A. Mahieu

DESTO - Sportpark Vryheit
Componistenlaan 1
3451SX
VLEUTEN

Na de nederlaag vorige week zaterdag tegen Odysseus en het puntenverlies tegen JSV Nieuwegein een week daarvoor, was het sacherijn erg groot bij de technische staf van Benschop. Elke prijs, die je kunt pakken moet je koesteren. Een heel seizoen met elkaar strijden voor een prijs moet altijd de doelstelling voor iedereen zijn en na de nederlaag tegen Odysseus leken alle kansen verkeken. Een mooie overwinning bij Desto echter bracht onverwacht de hoop weer terug op een plaatsje in de play-offs voor promotie naar de 2e klas.  Zowel de 2e periode als de mooie 4e plaats in de competitie kunnen zaterdag aanstaande Benschop een mooie verrassing opleveren.

Gelukkig was iedereen zaterdag weer bij de les na een stevig gesprek over de gemakzucht waarmee de laatste twee weken de punten werden weggegeven. Benschop kwam vliegend uit de startblokken en keeper Daniel Sienot kon gelijk aan het werk. Fraai verwerkte hij  een hard schot van Martijn de With en even daarna was het Xander van Riet, die net naast schoot. Daarna zakte de wedstrijd wat weg en precies na een half uur kreeg Desto zijn eerste kans via Jaro van Ravestein. Benschop probeerde er bij balbezit snel uit te komen en in de 40e min was Dion van Vliet dicht bij de voorspong toen hij op snelheid door de verdediging heen brak maar vond keeper Sienot op zijn weg. Even daarna was het David Verweij die door kwam en heel koelbloedig Sienot verschalkte 0-1, wat ook de ruststand was,

Na de rust was het Benschop die snel de voorsprong uitbreide. Dion van Vliet werd weggestuurd door David Verweij en op snelheid liet hij nu wel Sienot kansloos. Desto ging achterin een op een spelen en Benschop ging er te gemakkelijk over denken. In de 69e min werd een corner slecht verwerkt door de Benschop achterhoede en de 1-2 stond door Jaro van Ravestein op het bord. Desto rook bloed en voerde de druk verder op en in de 76e min was het Rowan Huijbrechts die de gelijkmaker produceerde. Desto ging erg diep en Benschop kreeg ruimte om te counteren. In de 80e min kwam Benschop weer op voorsprong. Patrick Maton werd op rechts weggestuurd door David Verweij  en schoot de 2-3 achter Sienot. Desto zat erdoor en in de 88e min was het weer Patrick Maton , die via de kluts de 2-4 eindstand op het scorebord zette, Een verdiende overwinning in een sportieve wedstrijd met een goede scheidsrechter Yannick Mahieu .

De uitslagen van die middag bepaalden, dat DVSU en Lopik rechtstreeks degradeerden en dat Nita , JSV Nieuwegein en Desto de play-offs in moeten om degradatie te voorkomen. Bovenin kan er zaterdag a.s. nog van alles gebeuren. VVIJ en Elinkwijk staan op gelijke hoogte. Het doelsaldo van VVIJ = +27 en Elinkwijk +32. VVIJ ontvangt Nita  thuis. Elinkwijk moet in Benschop om 14,30 uur de strijd aangaan met de Benschoppers, die in Utrecht ten onrechte verloren vanwege wat dubieuze arbitrale beslissingen en die de drie punten nodig hebben om de nacompetitie te halen. Het kan een hele spannende wedstrijd worden, dus de moeite waard om zaterdag het sportpark in Benschop te bezoeken.