Gemakzucht kost Benschop 2 punten bij JSV

3438HX
NIEUWEGEIN
tel. 0306032111

De spelers en staf wisten, dat een bezoek aan JSV Nieuwegein geen simpele wedstrijd zou opleveren. Over de inzet en het spel was weinig aan te merken, maar slimmer om gaan met de ontstane situaties tijdens de wedstrijd had de drie punten kunnen opleveren.

Benschop begon goed aan de wedstrijd en in de eerste minuut was het de gedreven spelende Dion van Vliet, die net naast schoot. Benschop was de bovenliggende partij en kwam in de 29e min verdiend op een 0-1 voorsprong. Luca Kardolus lanceerde Dion van Vliet, die goed doorging en Martijn de With de kans bood om de voorsprong op het bord te zetten. Lang kon Benschop er niet van genieten, want een onhandige overtreding van Jeroen Lieverse in het strafschopgebied leverde een penalty op voor JSV en Annas Channouf had geen moeite om de 1-1 ruststand op het bord te zetten. Xander van Riet was twee keer dicht bij een doelpunt, maar vond keeper Ton vd Wulp op zijn pad.

Na de rust kabbelde de wedstrijd wat door en trainer Alain Hijman  had drie wissels klaar staan om te proberen de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. In plaats van het spel hiervoor dood te leggen nam men snel de vrije trap, maar die bal werd onderschept en weer Annas Channouf kon de bal na een voorzet vanaf rechts de 2-1 op het bord zetten. Invaller David Verweij zetten even daarna Benschop weer op gelijke hoogte. Met een mooie boog wist hij een uittrap op maat van Jesper vd IJsselprachtig  te verzilveren. 2-2. In de 67e min was het weer JSV, dat op voorsprong kwam. Een onterechte corner kwam voor het doel en een overtreding op de rand van het strafschop gebied werd feilloos ingeschoten door Calvin Vanokas. Benschop haalde alles uit de kast en in de 83e min was het Shamrock Vrutaal die de 3-3 op het bord zette. Benschop leek alsnog de overwinning  over de streep te trekken, maar scheidsrechter Dick van Laar keurde ons inziens een zuiver doelpunt van David Verweij ten onrechte af en gaf geen penalty aan de doorgebroken Xander van Riet, die hard onderuit werd  gehaald in de 16 meter. Verder had David Verweij zich onsterfelijk kunnen maken, maar vrij voor het doel schoot hij over.

Teleurgesteld verlieten de Benschoppers Nieuwegein, maar konden niet ontkennen, dat ze slimmer en scherper hadden moeten zijn. Volgende week is Benschop vrij en het eerste succesvolle gedeelte van het seizoen werd op een gezellige manier afgesloten met een etentje en drankje bij Martijn de With. Klasse geregeld allemaal. Daar bleek ook, dat we talrijke zang talenten in de selectie en technische staf hebben.