Benschop blijft in de race na overwinning bij Delta Sports voor promotie.

Delta Sports '95 FC 1

13 april 2024 15:00

R.C.L. van der Wielen

Sportpark De Kruisboog
Kruisboog 2
3994AE
HOUTEN

Delta Sports was net als Benschop afgelopen seizoen gedegradeerd naar de Derde Klas des Doods. De vele onderlinge wedstrijden tussen de regionale clubs  vergt elke week veel van de spelers. Elke wedstrijd is een finale, want wegblijven bij plaats 9 is voor de meeste ploegen een heilig streven. Benschop lijkt na de overwinning in Houten zich veilig te hebben gespeeld, maar staat door deze overwinning en de mooie driepunters tegen de twee IJsselsteinse ploegen bovenaan in het tweede periode klassement. Trainer Alain Hijman en zijn staf verrichten uitstekend werk en zien hun   geweldig leergierige hechte jonge groep met de week sterker worden. Natuurlijk was het een stiekeme overwinning in het laatste kwartier terwijl Delta Sports de beste mogelijkheden had.

Zonder de deze week de overleden super vrijwilliger en supporter Wil Vleming  had Benschop het moeilijk in de eerste helft. Delta Sports zit nog in de gevaren zone en begon uitstekend aan de wedstrijd. Benschop moest terug en Delta Sports won de slag op het middenveld  Na een kwartier spelen leek Benschop onder druk te bezwijken.  Ronan van Lamoen had tot twee keer toe de kans op een voorsprong op zijn schoen en ook Pascal Charite miste in kansrijke positie maar zonder resultaat. In de 17e min het eerste wapenfeit van Benschop. Shamrock Vrutaal schoot hard net over het doel van Koen van Schuppen. Even daarna leek Delta Sports toch op voorsprong te komen. Een foutje van Jesper v.d. IJssel bezorgde Delta Sports een vrije doorkomst en leek op 1-0 te komen, maar de uitstekend leidende scheidsrechter van der Wielen keurde zelf het doelpunt af voor buitenspel. Hij constateerde buitenspel daar de doelpuntenmaker niet achter de bal was gebleven. Benschop probeerde de bakens te verzetten, maar een schot van Martijn de With werd onschadelijk gemaakt en even daarna brak David Verweij door, maar zijn schot werd met de voet van van Schuppen tot corner verwerkt, Vlak voor de rust haalde Jeroen Lieverse nog een bal van de doellijn  en dat leverde een 0-0 ruststand op.

Direct na de rust werd Benschop hard wakker geschut. Sven Borst ging in de fout en het was Ronan van Lamoen, die profiteerde en de 1-0 op het bord zette. Delta Sports voerde de boventoon en Benschop leek niet meer bij machte om de zaak om te keren. In de 66e min kwam de weer fitte Xander van Riet in de ploeg voor Ruben Buunen. Hij bracht nieuw elan in de Benschop ploeg. Onder het toeziend oog van onze oud spits Niels de Jong liet hij zien, dat hij het verschil kon maken en dat gebeurde ook. Onnavolgbaar zette hij zijn tegenstander voor schut en zijn harde voorzet werd snoeihard in het eigen doel geschoten door Diego Ruiz Rodriuez. 1-1. In de 76e min was het weer Xander van Riet, die de hoofdrol opeiste. Weer liet hij zijn directe tegenstander in verwarring achter en schoof de bal in de voeten van Martijn de With. Met een droge knal verraste hij de Delta Sports keeper, die er niet goed uitzag bij de verwerking. 1-2. Heel Benschop ging uit z’n plaat en ondanks het feit, dat Benschop in de laatste min van de extra tijd nog een bal van de lijn moest halen gingen de drie punten tegen de verhouding in toch mee naar Benschop.

Het was zuur voor het uitstekend georganiseerde en zeer gastvrije Delta Sports, dat minimaal een punt had verdiend, maar helaas bij het voetbalspel is dat niet altijd zo dat de beste krijgt wat hem toekomt. Door deze overwinning blijft Benschop in de race voor de bovenste plaatsen en zaterdag aanstaande komt JSV Nieuwegein naar Benschop. Om 14,45 uur wordt er in Benschop afgetrapt. Voor beide ploegen staat er nog het nodige op het spel, dus de moeite waard om zaterdag richting het sportpark te komen.