Benschop op de valreep toch een verdiend punt.

NiTA 1

23 september 2023 14:45

D. Meijvogel

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

Benschop had veel zin in de nieuwe competitie en de spelers en staf werden tijdens de bespreking verrast door heerlijke verse broodjes van de jarige Tim Geurtsen en zijn ouders. Vers van Schaik in Utrecht is een aanrader. Geweldig bedankt. Oude bekende Nita uit Nieuwer ter Aa was de tegenstander en altijd een moeilijk te bespelen tegenstander.

Benschop begon goed aan de wedstrijd en had de pech dat David Verweij in de 3e min de binnenkant van de paal raakte en tot ontsteltenis van de Benschoppers  de bal weer in het veld verdween.  Benschop was de bovenliggende partij, maar verzuimde toe te slaan. David Verweij en Martijn de With zagen hun schoten naast het Nita doel verdwijnen en Ruben Buunen had na een corner de 1-0 op zijn schoenen maar weifelde te lang. Na 20 min verdween het overwicht van Benschop, maar Nita kreeg geen enkele kans. Benschop verloor vele duels op het middenveld waardoor men voorin geen bespeelbare ballen kreeg. In de 40e min kreeg Benschop de pin op de neus. Een rollertje richting de vier maanden geblesseerde geweest zijnde Benschop keeper Jesper vd IJssel werd verkeerd verwerkt en Jalloul el Zaid was er als de kippen bij om geheel tegen de verhouding in de 0-1 op het bord te zetten.

Na de rust werd het spel er niet beter op. De belachelijke degradatie regeling van de KNVB nodigt bij een voorsprong uit om achter de bal te gaan spelen. Nita keek de kat uit de boom en Benschop kwam nauwelijks in de buurt van het Nita doel. In de 70e min was er het eerste schot tussen de palen van Martijn de With, maar keeper Stan de Wit redde fraai. Trainer Alain Hijman wisselde vier spelers. Benschop begon wat overwicht te krijgen en er volgde enkele corners echter zonder resultaat. Nita kreeg geen enkele mogelijkheid en in de 86e min kwam toch de gerechtigheid voor Benschop. Bryan de Boer gooide de bal in de trechter voor het doel. Yoran de Vos verlengde met het hoofd de bal richting David Verweij, die koppend fraai afrondde 1-1.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Dirk Meijvogel kon uiteindelijk iedereen leven met het gelijke spel van deze sportieve wedstrijd..

Zaterdag a.s. staat om 14.30 uur de uitwedstrijd in Harmelen tegen SCH’44 op het programma. We hopen, dat vele Benschoppers onze jongen op een sportieve manier komen ondersteunen