Benschop had meer verdiend tegen SCH’44

Sportpark Bijleveld
3481JD
HARMELEN

In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen was SCH ’44 de sterkste en won met 3-0. Trainer Alain Hijman had de Benschoppers goed voorbereid en Benschop deed zich zelf wat te kort door op het eind van de wedstrijd niet toe te slaan.

Benschop begon uitstekend aan de wedstrijd .Benschop stond achterin als een huis met Patrick Maton, Sven Borst, Martijn de With en Bryan de Boer en werd de eerste 20 min de bovenliggende partij. Na een paar pogingen kwam Benschop naar 12 min op voorsprong. Xander van Riet stuurde Yoran de Vos weg en die wist in het strafschopgebied de vrijstaande David Verweij in stelling te brengen. Met een droge knal liet hij de prima SCH keeper Fabian Jaarsveld kansloos. 0-1.  Even daarna kreeg SCH een kop kans, maar Jesper vd IJssel was op zijn post. In de 19e min brak Yoran de Vos door. Hij werd even vastgehouden in het strafschop gebied, maar de scheidsrechter wuifde het weg. Daarna begon SCH beter in de wedstrijd te komen. De opkomende Stan van Spanje kwam op links op snelheid door en zijn voorzet werd door niemand geraakt en ging voorlangs het Benschop doel. Irritant was “het geschreeuw om hun moeder” bij een verloren duel van de SCH spelers en maakte het voor de prima leidende scheidsrechter Ruud van der Wielen erg moeilijk de juiste beslissingen te nemen. In de 34e min was het Martijn de With, die wat onbesuisd in het strafschopgebied zijn tegenstander aantikte en SCH ’44 kreeg een penalty. Hugo Peters benutte hem feilloos en zette  de 1-1 op het mooie scorebord.  SCH probeerde door te drukken maar de ruststand bleef 1-1.

Na de rust was het Benschop de betere ploeg. In de 50e min brak David Verweij door, maar zijn pass op de vrijstaande Shamrock Vrutaal was niet goed. Even daarna was het de opkomende Bryan de Boer die Shamrock in stelling bracht, maar de bal verdween naast het SCH doel. Jasper de Bree deed wat terug voor SCH , maar Jesper vd IJssel maakte het schot onschadelijk. Benschop kreeg de mooie kansen, maar wist de wedstrijd niet definitief naar zich toe te trekken.  De snelle Shamrock was erg dicht bij de 1-2. Doorgebroken werd hij wat vastgehouden en de verdediger kon daardoor de bal nog onderscheppen. Vlak voor tijd kreeg Dustin van Doorn van SCH zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken. Liefst negen gele kaarten gaf van der Wielen. Jammer, maar volgens de nieuwe regels begrijpelijk. Gejank en gezeur hoort niet op een voetbalveld thuis . Is erg oncollegiaal als daardoor spelers ten onrechte een gele kaart krijgen.

Benschop had meer verdiend, maar een punt bij SCH is niet slecht. Zaterdag de eerste “burenruzie” in Benschop. Om 14,45 uur begint de thuiswedstrijd tegen het IJsselsteinse  VVIJ. De moeite waard om in grote getalen naar het Sportpark in Benschop te komen.