Benschop de gelukkigste tegen Delta Sports.

Delta Sports '95 FC 1

18 november 2023 14:45

L.F. Hartman

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

Onder erbarmelijke omstandigheden begonnen de twee degradanten uit de tweede klas aan hun wedstrijd. Ondanks het slechte weer hadden toch nog de nodige mensen de weg naar het sportpark gevonden. Gelukkig kon men droog op de tribune zitten, maar de wedstrijd was er een om maar snel te vergeten.

Beide ploegen zijn bezig om voor de toekomst weer een nieuw team te smeden, maar ondanks de inzet van beide ploegen werden de toeschouwers niet erg warm van het spel. In de eerste helft waren er drie mogelijkheden, twee voor Delta Sports en een voor Benschop. In de 1e min kreeg Joran Escalera de kans om een voorzet vanaf links achter keeper Jesper vd IJssel te schieten maar miste. Twee minuten later was het de voorzet van Xander van Riet, die net over gekopt werd door Martijn de With. De laatste kans in de eerste helft was in de 21e min voor Casper Verboon, maar Patrick Maton  voorkwam de achterstand voor Benschop door de bal van de lijn te halen. Delta Sports speelde compact en Benschop had het moeilijk met het winnen van de duels in deze sportieve wedstrijd onder goede leiding van de 20 jarige Lorenzo Hartman uit Arnhem. De ruststand van deze saaie eerste helft was 0-0.

Na de rust veranderde er niet veel . Beide ploegen werden nauwelijks gevaarlijk en het duurde tot de 59e min, dat de eerste OH werd geslaakt op de tribune door de Benschopsupporters. Xander van Riet bracht Luca Kardolus in stelling, maar zijn schoenmaat was iets te klein om de bal in het Delta Sports doel te tikken. De wedstrijd sudderde door en de nul nul van Frits van Turenhout leek de eindstand te worden in Benschop, waar beide teams recht op hadden, maar bij voetbal weet je het nooit. Rond de 80e minuut probeerde Benschop nog wat te forceren en kreeg een drietal corners. Mike Vergouw draaide de derde scherp voor het doel en de beste Benschop speler deze middag Martijn de With kopte de bal onhoudbaar voor keeper Koen van Schuppen in het kruis. 1-0. Delta sports probeerde de gelijkmaker te forceren, maar Benschop keeper Jesper van de IJssel wist een doorgebroken Delta speler van de gelijkmaker af te houden. Keeperstrainer Arjo Steijsiger had samen met hem geweldig werk verricht in de voorbereiding. Jesper miste een groot deel van de seizoenstart vanwege een gebroken vinger. Slechts een competitie wedstrijd miste hij en hij zit al weer op zijn oude niveau. Spannende minuten volgden nog, maar Benschop trok de overwinning over de streep en behield de 2e plaats op de ranglijst.

Zaterdag staat er weer een zware uit wedstrijd op het programma. Het Nieuwegeinse JSV op Galecop zal de tegenstander om 14.30 uur zijn dus weer een wedstrijd om mee te maken.

De bal sponsor tegen Delta Sports uit Houten was NL Lasergame.  Naast lasergamen kun je bij hen ook terecht voor andere activiteiten zoals bubbel voetbal, archery tag, voetbal darts, boogschieten en Disc- golf.