Benschop Desto een super saaie herstart van de competitie.

DESTO 1

27 januari 2024 14:45

R. Wagtelenberg

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

De sneeuw was helemaal verdwenen, een zonnetje aan de hemel en iedereen was blij, dat men na al die natte dagen weer richting het sportpark in Benschop kon gaan om te kunnen genieten van een mooie voetbalmiddag.

Tegenstander Desto was de enige ploeg die niet afgelast was vorige week en met 6-1 succesvol was tegen het onderaan staande DVSU..

Vorig seizoen in de 2e klas won Benschop tegen de mannen uit Leidsche Rijn de enige thuiswedstrijd van het seizoen, dus iedereen had er zin in na het trainingskamp in Barcelona waar met 2-1 werd gewonnen van 2e klasser Foreholte om er een mooie pot van te maken.

Helaas kwamen de bezoekers bedrogen uit ondanks het feit, dat Benschop redelijk voortvarend startte. David Verweij kwam al snel vrij richting het Desto doel, maar werd goed verdedigd door Sander Smink. Even daarna kopte David Verweij Yoran de Vos in kansrijke positie maar zijn schot vloog over het Desto doel.  Benschop bleef de bovenliggende partij tegen het defensief spelend Desto, dat geen enkel bal tussen de palen schoot in de eerste helft. Benschop aanvallend wat sterker, maar ook bij hun ontbrak de scherpte om echt gevaarlijk te worden. Benschop kreeg wel de nodige corners, maar de 18 jarige keeper van Desto Daniel Sienot was een “sta in de weg”. In de 32e min was er de grootste mogelijkheid voor Benschop. Ruben Buunen zette scherp voor en de uitblinkende  Patrick Maton kwam een teenlengte te kort om de 1-0 op het bord te zetten.

Na de rust kabbelde de wedstrijd voort zonder enige opwinding. Trainer Graanoogst had spelmaker Jart Peters naar de achterste linie gehaald en dat resulteerde in wat meer balbezit voor Desto maar echt gevaarlijk zijn ze de gehele wedstrijd niet geweest. In de 48e min was het Dayley Kers die de bal voor de eerste keer richting keeper Jesper vd IJssel schoot, maar die was op zijn post. Benschop kwam voorin niet meer in het stuk voor en Desto werd aanvallend lam gelegd door de sterk spelende Benschop achterhoede waar met name Denzel van t Klooster samen met “de jonge God” Jeroen Lieverse centraal de zaak uitstekend regelden. Parick Maton speelde een geweldige wedstrijd en wist de enige gevaarlijke angel, de snelle Wessel Bijl, onzichtbaar te maken. De wapenfeiten van Benschop in de tweede helft waren twee zwabber ballen richting het Desto doel van Martijn de With en daarmee ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Desto had zijn punt en Benschop verdiende eigenlijk ook niet meer.

Zaterdag gaat Benschop richting Nieuwer Ter Aa, waar Nita de tegenstander zal zijn. Hopelijk zijn de Benschoppers dan in betere doen en kunnen de Benschop supporters weer genieten van een goed spelend Benschop.