Benschop Zuid overwinnaar in Lopik Noord.

Lopik 1

14 oktober 2023 14:30

N.S. Hendrikx

Sportpark Lopik
Rolafweg Zuid 1 A
3411ND
LOPIK

De jaren geleden samenvoeging van Benschop en Lopik zorgt al jaren voor  leuke anekdotes, als beide ploegen tegen elkaar voetballen. Benschop was al jaren de hoger spelende ploeg en toen de ploegen drie jaar geleden elkaar weer troffen in de competitie werd het veel groter Lopik door de Benschoppers gekscherend Benschop Zuid genoemd. Nu na degradatie van Benschop afgelopen seizoen sloegen de Lopikers zaterdag hard toe in Lopik Noord. De kansloze Benschoppers vertrokken met de staart tussen de benen richting Benschop na de oor wassing.

Benschop trainer Alain Hijman moest zijn team op vijf plaatsen wijzigen vanwege de nodige afzeggingen. Benschop was vooral aanvallend gekortwiekt en Lopik was de bovenliggende partij. Benschop hield het verdedigend goed dicht en kansen via vrije trappen van o.a.  Melvin Lamers troffen geen doel. Benschop was aanvallend machteloos. Dion van Vliet probeerde met zijn snelheid nog wat te creëren, maar had veel moeite met de controle over de bal. Een boogbal net langs het kruis van het Lopik doel van Martijn de With was het enige gevaarlijke wapenfeit van Benschop in de eerste helft. Toch kreeg Lopik loon na werken in de 40e min. Een vrije trap bereikte de geheel vrijstaande Thomas Bakker, de zoon van de Lopik voorzitter en hij maakte Jesper vd IJssel kansloos. 1-0.

Na de rust wisselde Benschop twee aanvallers, maar het zette geen zoden aan de dijk. In de 54e min kwam Lopik op 2-0. Een foute terugspeelbal kwam in de voeten van Lopik speler Thijs Beekhuizen, die Martijn de With op snelheid klopte en de 2-0 op het bord zette. Benschop probeerde nog met enkele wisselingen het tij te keren, maar bleven kansloos. Lopik bleef de boven toon voeren, won nagenoeg alle duels op het middenveld en liet zien, hoe je een derby moet spelen. Het veel druk zetten op de tegenstander was niet aan Benschop besteed en zo ging Benschop kansloos ten onder. Lopik bleef kansen produceren, maar vergat het uit te drukken in doelpunten,  terwijl Benschop in de 63e min voor het eerst via Martijn de With in het strafschopgebied kwam, maar zijn voorzet was niet helemaal op maat. Het eerste schot tussen de palen van keeper Twan Schimmel vond plaats in de 91e min, Het rolletje van Ruben Buunen kon hij simpel pakken. Na het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Nick Hendrikx was iedereen het ermee eens, dat Lopik dik verdiend deze sportieve wedstrijd had gewonnen en dat Benschop een zeer matige wedstrijd speelde op het soppige grasveld.

De derde helft was weer erg gezellig en bracht de lach weer een beetje terug op de gezichten van de meeste Benschoppers.

Zaterdag aanstaande is Benschop vrij en een week later staat om 14.30 uur de uitwedstrijd op Lunetten in Utrecht tegen DVSU op het programma.