Benschop pakt de drie punten tegen IJFC.

IJFC 1

6 april 2024 14:45

J. Groenewold

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

Al jaren lang wordt er uitgekeken naar de burenruzie tussen Benschop en IJFC. Sportief op de fiets komen de Apenluiers zowel de spelers als de bezoekers in grote getalen naar het Dorp om de wedstrijd mee te maken en daarna met elkaar de derde helft te vieren. De nederlaag van IJFC betekende, dat het kleine Benschop voor de vierde keer won van een IJsselsteine club, want ook VVIJ werd twee keer verslagen ofwel 12 punten voor Benschop dit seizoen.

Benschop begon flitsend aan de wedstrijd. Al in de 3e minuut was het Mike Vergouw die een lange bal richting David Verweij gaf. Keeper Rowdy Janssen beoordeelde de bal verkeerd en via David kwam de bal op het hoofd van Martijn de With die raak kopte. 1-0. IJFC was wat van slag en het warme weer zorgde ervoor, dat de wedstrijd geen hoog niveau kon aantikken. In de 24e min de eerste poging van IJFC. Een schot vaan Youri van Zwieten belandde op het dak van het doel. In de 28e min was het linksback Tim Geurtsen, die een indraaiende voorzet net voorbij het IJFC doel zag gaan. Gevaarlijke schoten van Tim vd Brugge namens IJFC en van Benschopper Dion van Vliet werden onschadelijk gemaakt en in de 44e min was het weer raak voor Benschop. Een voorzet van Dion van  Vliet  belandde in de voeten van David Verweij, die door tikte op Mike Vergouw. Koelbloedig maakte hij keeper Janssen kansloos 2-0. In de laatste min voor de pauze kreeg Tim v.d. Brugge een levensgrote kans, maar Jesper v.d. IJssel was op zijn hoede en voorkwam de 2-1 ruststand.

Na de rust wilde  IJFC uit een ander vaatje te tappen en probeerde Benschop onder druk te zetten. Dat gebeurde ook, maar echt in de problemen kwamen de Benschoppers niet. Benschop zakte wat terug, maar gaven achterin nauwelijks wat weg. Benschop keeper Jesper v.d. IJssel hoefde nauwelijks op te treden. Een schot van oud Benschop speler Stijn de Bie maakte hij vakkundig onschadelijk. De krachten vloeiden langzaam bij de spelers weg en er leek niets meer aan de stand te veranderen tot in de 89e min toen de 34 jarige laatste man Gerben Renes met een slijding de bal in het Benschop doel gleed en de eindstand op 2-1 zette. De prima leidende scheidsrechter Jeroen Groenewold uit Heemskerk floot na ruim 6 min blessuretijd voor het einde van deze super sportieve derby en voor Benschop kwam de 4e plaats in zicht.

Daarna volgde het gezellig samen genieten van de derde helft waar de kelen en stembanden werden gesmeerd. Zaterdag staat voor Benschop de uitwedstrijd tegen Delta Sports op het programma. De wedstrijd in Houten begint om 15.00 uur.