Benschop verliest op valreep twee punten aan SCH.

SCH '44 1

24 februari 2024 14:45

P.P. Beudeker

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

Dat Benschop het moeilijk zou krijgen tegen kampioenskandidaat SCH uit Harmelen was verwacht. Van de laatste acht wedstrijden werden er door hen maar liefst zeven gewonnen. Bij beide ploegen ontbraken de nodige skiegangers en met name bij Benschop was het puzzelen voor trainer Alain Hijman.

Gelukkig waren er voor Benschop ook enkele meevallers. Jimmy Vendrig had voor het eerst dit seizoen een basisplaats na een langdurige blessure en ook Xander van Riet kon na weken afwezig te zijn  geweest weer beginnen. Beide spelers lieten zien, dat Benschop ze erg gemist heeft, want ze speelden een puike wedstrijd. Tim Geurtsen had ook sinds lange tijd weer een basisplaats en ook hij  speelde als linksback een degelijke partij.

Benschop was de eerste helft de wat betere ploeg en kreeg de meeste mogelijkheden. SCH kwam in de 25e min tot een gevaarlijke aanval, maar het schot van Jasper de Bree werd prima gestopt door Jesper vd IJssel. Benschop was dreigender en was dichter bij een voorsprong, Er ontstonden wat mogelijkheden uit corners maar zonder succes. In de 32e min  brak Patrick Maton op rechts door,. Maar zijn verrassende schot in de kleine hoek werd gered door Fabian Jaarsveld. Vlak voor de rust was het de snelle Dion van Vliet die Jaarsveld stevig op de proef stelde maar helaas zonder succes.

Na de rust probeerde SCH ook wat meer druk te zetten richting het Benschop doel, waardoor Benschop wat meer ruimte kreeg. In de 51e min was het Xander van Riet, die met een strakke diepte pass Dion van Vliet in stelling bracht. Op snelheid ging hij richting het SCH doel en op het juiste moment maakte hij met een droog schot keeper Jaarsveld kansloos 1-0.   Even daarna vloog een schot van van Vliet net naast het SCH doel. SCH ging nog meer druk zetten, maar achterin stond het weer goed bij Benschop. Met nog een half uur te gaan vloog een hard schot van Jasper de Bree voor langs het Benschop doel. SCH bleef geloven in een beter resultaat maar ze werden nauwelijks gevaarlijk. Bij Benschop vloeiden de krachten langzaam weg en Martijn de With haalde op miraculeuze wijze een bal van de lijn. De uiterst sportieve wedstrijd onder uitstekende leiding van scheidsrechter Beudeker uit Krommenie kantelde voor Benschop in de extra tijd. Het was Jasper de Bree die de trekker overhaalde in de 96e min en zette de verdiende 1-1 op het bord. Zuur voor Benschop, maar toch een mooi resultaat vanwege de tomeloze inzet van de Benschoppers.

Zaterdag gaat Benschop op bezoek in IJsselstein bij de, door het verlies van de beoogde kampioen Elinkwijk, nieuwe koploper VVIJ in IJsselstein.

Om 14,30 uur zullen er vele Benschoppers per fiets op sportpark Groenvliet aanwezig zijn  om hun helden op een sportieve manier te ondersteunen