Benschop kreeg te weinig na een flitsende wedstrijd bij PVCV

PVCV 1

23 maart 2024 14:30

J.H. Modderman

Sportpark Fletiomare Oost
Europaweg 52
3451HG
VLEUTEN

Benschop ging als vierde richting Vleuten, waar PVCV zich weinig gastvrij toonde. Gelukkig was Kees van Rijnsoever, de bingo koning van PVCV, ook aanwezig in Benschop , die interesse toonde en ons een programma boekje bezorgde voor de wedstrijd.

Benschop begon uitstekend aan de wedstrijd en in de 8e min. leek Benschop op voorsprong te komen. Een prachtige aanval via Shamrock Vrutaal en Dion van Vliet kwam voor de voeten van Ruben Buunen die snoeihard uithaalde maar PVCV keeper Niels Daalhuizen voorkwam met en geweldige redding een achterstand. PVCV probeerde via de uitblinker Jeremy van Haarlem de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Benschop was in de 22e min weer dicht bij een voorsprong. David Verweij werd met een lange bal weggestuurd en hij schoot de bal richting het PVCV doel waar Shamrock een teen lengte te kort kwam om de 0-1 op het bord te zetten. In de 30e min de eerste aanval van PVCV. Luc Bijnen  de snelle rechtsbuiten werd weggestuurd en zijn voorzet kon ongedekt tegen de verhouding in ingekopt worden door spits Pance Vilarov 1-0.  Even daarna bij een corner voor Benschop stapte Bryan de Boer verkeerd in en kon Sjoerd van Doorn vrij op de uitkomende Benschop keeper Jesper van de IJssel afgaan. Met een fraaie boog maakte hij 2-0. Het werd nog erger in de 40e min en weer was het Pance Vilarov, die v.d. IJssel kansloos maakte. 3-0. Net voor de rust had Benschop dichterbij kunnen komen, maar een mooie voorzet van Bryan de Boer werden door David Verweij en Martijn de With gemist.

Trainer Alain Hijman ging alles of niets spelen, Achterin een op een en de achterhoede van PVCV bestoken met de lange bal. In de 47e min raakte David Verweij de paal en even daarna moest Jesper v.d. IJssel een schot Van Jeremy van Haarlem onschadelijk maken. In de 49e min was het Shamrock Vrutaal die langs zijn directe tegenstander snelde en David Verweij kopte zijn voorzet op maat achter keeper Daalhuizen. 3-1. Benschop rook bloed en in de 61e min kwam Benschop op 3-2. Xander van Riet legde de bal in de doelmond en David Verweij maakte zijn tweede treffer. Na een hard schot van PVCV op de Benschop lat en een redding op de doellijn van Sven Borst en nadat Shamrock met twee keer geel met rood van het veld moest na een opstootje, kwam in de 76e min de 3-3 op het scorebord. Een lange bal bereikte David Verweij die vol uithaalde en bal verdween voor de derde keer onhoudbaar in het kruis. Er ontstond wat paniek bij PVCV en ook scheidsrechte Modderman begon wat warrig te fluiten. Uit een corner kwam PVCV toch weer op voorsprong. Via Patrick Maton verdween de bal in het Benschop doel na een scrimmage tot ontsteltenis van de talrijke Benschop supporters. Even daarna werd het nog erger voor Benschop. Een 100 % duidelijke buitenspel doelpunt werd goedgekeurd terwijl de Benschop grensrechter duidelijk vlagde. Ook Vilarov maakte daardoor zijn tweede doelpunt .De boze Bryan de Boer reageerde richting Modderman, die gelijk rood trok en Benschop stond met negen man en de eindstand werd 5-3 in het voordeel van PVCV.

Teleurstellend was het resultaat voor Benschop, dat bij vlagen uitstekend voetbalde. Helaas kwamen de doelpunten van PVCV wel erg gemakkelijk tot stand, maar een punt had zeker verdiend geweest. Nadat Kees van Rijnsoever netjes afscheid kwam nemen van de bestuursleden van Benschop werd er snel richting Benschop gegaan en daar de derde helft gevierd.

Zaterdag aanstaande in Benschop vrij en zaterdag 6 april om 14,45 uur komen onze buren uit IJsselstein IJFC op bezoek. Weer een mooie wedstrijd om naar uit te kijken.