Evenwicht in de regen

Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

Met een drukbezette bank met maar liefst 5 wissels was het weer een moeilijke puzzel voor Michel om iedereen voldoende speeltijd te geven. Denzel was er pas de 2e helft, zodat er in ieder geval één makkelijke keuze was. Door het gebrek aan aanvallers was het de van nature linksback Mats die zijn opwachting maakte als linkerspits. De weersomstandigheden waren niet super, maar het regende gelukkig niet de hele wedstrijd.

Benschop begon, nadat eerst de “normale tenues” gewisseld moesten worden voor de rode, omdat de broeken en sokken van Benschop qua kleur leken op die van OSM, goed aan de wedstrijd. Dat resulteerde de eerste 20 minuten al gelijk in een paar goede kansen voor Bas en Nils uit goed verzorgd spel, waarbij Benschop vooral via de rechterkant gevaarlijk werd, waar Mika weer op zijn vertrouwde rechtsback positie speelde. Overigens had Mika daar ook zijn handen vol aan de uitstekende linksbuiten van OSM. Het wachten was op een doelpunt van Benschop. Dat kwam er ook, maar niet via de rechterkant, maar via gastspeler Bryan de Boer die Bas lanceerde en daarmee zijn 3e goal in twee wedstrijden maakte. Wederom kon Benschop niet lang genieten van de voorsprong. De linkerspits van OSM slingerde de bal voor het doel, die bij de 2e paal werd binnen gewerkt. Slecht uitverdedigen van OSM, of goed druk zetten van Benschop (?) net voor de rust bracht Benschop op voorsprong. Rouis onderschepte de bal en via Quinten kwam de bal bij Bas. Die punterde zijn 2e doelpunt van de middag binnen.

OSM kwam beter dan Benschop uit de kleedkamer na de rust en leek de wedstrijd in handen te nemen. De eerste kans na zo’n 10 minuten in de 2e helft werd nog over gekopt, maar na 20 minuten was het raak. Een makkelijk weggeven vrije trap werd door de linkerspits voor het doel gegeven. De voorzet wordt gemist en in twee keer door een speler van OSM gescoord: 2-2. OSM hield de overhand en gelukkig voor Benschop verdween een afstandsschot net naast het doel van Pepijn. De grootste kans in de 2e helft was toch voor Benschop. Bas onderschept de bal en legt hem breed op Quinten. Die heeft net wat te veel tijd nodig en de bal kan nog net tot corner verwerkt worden, zodat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Gezien de verhouding in het veld is dat een terechte weergave van de wedstrijd.

Komende zaterdag speelt Benschop om 12:00 uur uit tegen Zwaluwen Utrecht.

Opstelling: Pepijn, Mika, Sem (46. Denzel), Tom, Bryan B (60. Ruben), Billy (60. Bryan D), Nils, Quinten, Rouis (70. Dennis), Bas, Mats (70. Dani).