Soevereine verdediging bezorgt de overwinning

Zwaluwen Utrecht '11 2

2e klasse E

25 november 2023 12:00

Anoniem

Sportpark Welgelegen
Grebbeberglaan 4
3527VX
UTRECHT

Na het gelijke spel vorige week tegen OSM was er vandaag weer een nieuwe mogelijkheid om 3 punten toe te voegen aan het reeds behaalde aantal. Met de komende wedstrijden van belang om nog voor het winterreces de aansluiting te vinden met de top van de ranglijst. Het elftal, met 5 wissels goed bezet, was gefocust en klaar om de gastheren meteen onder druk te zetten.

De woorden werden in daden gezet en Benschop nam gelijk het heft in handen. Al binnen 10 minuten zette Bryan Benschop op voorsprong. Na een overtreding op één van de spitsen, kogelde hij de bal snoeihard achter de keeper van Zwaluwen Utrecht. De vroege voorsprong smaakte naar meer en leek een opstap naar een grotere overwinning. Zwaluwen Utrecht sputterde nog wel wat tegen getuige een schot van buiten de beruchte lijnen op de paal, maar meer dan dat zat er in de eerste helft voor hen niet in. Benschop probeerde goed verzorgd voetbal te spelen en had zeker zicht op meer doelpunten de eerste helft, maar gebrek aan zicht voor medespelers en slordige balbehandeling zorgde voor de 1-0 ruststand, waar de mogelijkheden voor een 2e en 3e doelpunt zeker mogelijk was.

Na de rust hetzelfde beeld als in de eerste helft. Benschop had het betere van het spel, maar Zwaluwen Utrecht kwam beter in de wedstrijd en met de kleine marge bleven ze hoop houden op een resultaat. Benschop vergat afstand te nemen en werd daar bijna voor gestraft. Ongeveer 5 minuten voor tijd werd een toegekende vrije bal werd door een speler van Zwaluwen Utrecht hoog het strafschopgebied in gebracht. Kevin tikte de bal weg. De scheidsrechter floot en het leek een vrije bal voor Benschop te worden wegens hinderen van de keeper, maar tot ontsteltenis van Benschop wees deze naar de stip. De bal werd rechtsonder van Kevin ingeschoten, maar als een veldheer deed hij zijn geuzenaam eer aan en tikte katachtig de bal uit die hoek. Daarmee was het geloof bij de thuisploeg weg en werd de ruststand ook de eindstand.

De voetbalwet zegt normaal dat wanneer je de kansen zelf niet maakt de tegenstander dat wel doet. Maar groei van het elftal en vandaag in het bijzonder de verdediging logenstrafte die wet door geen kans weg te geven en ook nog de doelpuntenmaker van de dag te leveren.

Komende zaterdag speelt Benschop om 12:00 uur thuis tegen sv Parkhout 2.

Opstelling: Kevin, Mika (60. Sem), Bryan D, Tom, Bryan B (55. Mats), Hilbert (65. D’Angelo), Nils, Quinten, Rouis (60. Dennis), Bas, Tim (55. Dani).