Voetbal is geen jury sport

Brederodes 2

Yoran de Vos (schot)
... (e.d.)
... (afstandschot)

2e klasse E

4 november 2023 12:00

Anoniem

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

Zaterdag 4 november speelt Benschop tegen Brederodes. Een tegenstander waar vorig jaar niet van gewonnen is. Vandaag zal dat, ondanks het goede veldspel, weer niet lukken. Het spelletje gaat dan ook om doelpunten maken.

De weersomstandigheden voorspelde niet veel goeds, maar dat bleek tijdens de wedstrijd goed mee te vallen. Vandaag spelen Denzel en Yoran voor het eerst mee, dus begon het wederom wat onwennig. Desondanks is de hele wedstrijd goed verzorgd positiespel gespeeld en lukte het regelmatig het goed georganiseerde Brederodes uit te spelen. Alleen ontbrak in de laatste pass of de afwerking de nauwkeurigheid. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Brederodes. Pepijn wist de bal met zijn voet uit het doel te houden. Benschop begon wat beter in het spel te komen en na 20 minuten schoot Yoran de 1-0 op het scorebord. Hij ontving na een aanval over de rechterkant via Tom en Sem de bal van Nils en draaide uitstekend om zijn man heen. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal hard tegen de touwen. Dat leek de opmaat naar meer, maar het liep allemaal toch heel anders. Net voor de rust moest Sem het veld verlaten en maakte Ruben zijn opwachting.

Benschop kwam na de rust goed uit de kleedkamer. Direct een grote kans voor Denzel na een slim hakje van Yoran. Zijn inzet werd half door d keeper gehaald en daarna nog van de lijn gewerkt door een verdediger. De 1-1 kwam letterlijk uit de lucht vallen. Uit een corner viel de bal op de bovenbenen van Ruben en viel pardoes achter de verbouwereerde Pepijn. Benschop leek direct weer wat terug te doen na een diepe bal van Ruben op Denzel. Hij was net iets eerder bij de bal, maar zijn voorzet kwam net niet bij een medespeler aan. Iets na het uur kwam Brederodes op 1-2 met een fantastisch (zondag?)schot van een meter of 30. De speler van Brederodes kreeg de bal daar en kogelde de bal in de verre kruising. Benschop bleef nog steeds kansen creëren, maar wist de bal niet meer tegen de touwen te schieten. Nadat Dani voor Bryan in het veld kwam en achterin 1 op 1 ging spelen kreeg Brederodes nog wat serieuze kansen. Maar ook zij wisten niet meer te scoren.

Komende zaterdag speelt Benschop om 15:00 uur uit tegen VVIJ.

Opstelling: Pepijn, Sem (40. Ruben), Tom, Bryan (80. Dani), Mats, Hilbert, Denzel (60. Quinten), Nils, Mika (70. Rouis), Yoran, Bas.