Benschop wint in Ouderkerk aan de Amstel voor de beker.

Ouderkerk sv. 1

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 22

9 september 2023 14:30

Anoniem

Sportpark Ouderkerk
Wethouder Koolhaasweg 4
1191EB
OUDERKERK AAN DE AMSTEL

Nog nooit had Benschop Ouderkerk ontmoet, de club die als het ware naast de Arena ligt. Corry, een vrouw van 90 jaar zorgde voor een prima ontvangst op de mooie accommodatie  en vertelde, dat ze dat al 45 jaar deed bij de ex zondagclub. Geweldig.

Benschop en Ouderkerk begonnen rustig aan de wedstrijd in de enorme hitte. Toch ontstonden er voor beide ploegen mogelijkheden. Bob Bijvoet schoot een toegekende vrije trap hard in, maar keeper Dax de Wit was op zijn hoede. Daarna schoot Druipsteen een vrije trap hard op het kruis en even daarna was het linkerspits Daan van Unen, die de 1-0 leek aan te tekenen, maar Tim Oosthoek was op zijn post en redde fraai. Na 25 minuten was het Benschop, dat dicht bij de voorsprong kwam. Billy Jansen kwam door en zette Dion van Vliet vrij voor de Ouderkerk keeper, die zijn te zacht ingeschoten bal kon pareren. Daarna was het Xander van Riet, die twee keer gevaarlijk was. Een diepe bal van Brayan de Boer zette hem vrij voor keeper de Wit, maar met een overtreding op de rand van het strafschopgebied werd hij gestuit. Doorgebroken speler of penalty. Geen reactie van de warrig fluitende Zakaria El Omri. Twee minuten later aan de andere kant. Bryan de Boer maakte zich breed en zijn tegenstander viel. Penalty zei Omri. Charley den Hertog schot de penalty in, maar Omri keurde het doelpunt af, want Sven Borst stond met de punt van zijn maat 45 over de streep en kreeg geel. Daarna mocht den Hertog weer aanleggen. Via Tim Oosthoek verdween de bal alsnog in het Benschop doel. 1-0. Vlak voor de rust was het Billy Jansen, die door de verdediging slalomde en zijn standbeen werd onderuit gehaald. 100 % penalty zou je denken, maar Omri wuifde het vrolijk weg.

Benschop wisselde in de rust vier spelers. Benschop trainer was niet tevreden over het vertoonde spel in de eerste helft en eiste meer van het team. Het was niet tegen dovemans oren gezegd, want Benschop nam gelijk het heft in handen. Invaller Shamrock Vrutaal werd een ware plaag voor de wat trage achterhoede van Ouderkerk. In de 57e min was het raak. Bob Bijvoet stuurde op rechts Patrick Maton weg. Een prima voorzet op maat werd onberispelijk door Shamrock ingeschoten. 1-1.  Even daarna weer een prachtige aanval. Jimmy Vendrig lanceerde Bryan de Boer op links en zijn onberispelijke voorzet werd fraai omgezet door Shamrock in een 1-2 voorsprong. Benschop bleef de bovenliggende partij en Xander van Riet was tot twee maal toe dicht bij een grotere voorsprong, maar het geluk ontbrak. Eerst brak hij door, maar schoot voorlangs en even daarna knalde hij vol op de paal. De Benschop achterhoede liet zich niet meer verrassen en na een prima 2e helft gingen de drie punten  mee naar Benschop.

Doordat Ajax met 3-0 won van Loosdrecht zijn zij op doelsaldo koploper. Zaterdag om 14.45 uur komt Loosdrecht naar Benschop. Een overwinning is een “must” als je door wilt in de beker. Afwachten is dan wat de burenruzie in Amsterdam oplevert voor Ajax, want slechts een team gaat er na de volgende ronde. Dus weer de moeite waard om naar het sportpark te komen.