Benschop en Ajax houden elkaar in evenwicht voor de beker.

AFC Ajax 2

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 22

2 september 2023 14:45

A.C.J. Wateler

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

Eindelijk weer een “potje om het eggie”. Hoe zou Benschop ervoor staan na de degradatie.  Ajax 2, spelend in de hoogste reserve klasse en een team waarvan diverse spelers vorig seizoen nog in het eerste in de 4e divisie speelden zou een goede test zijn voor de Benschoppers. Benschop stelde de talrijke supporters niet teleur en behaalde een mooi resultaat.

De duidelijke afspraken, die trainer Alain Hijman met de groep heeft gemaakt, beginnen hun vruchten af te werpen. De steigerdeeltjes lijken goed in elkaar te vallen en Benschop lijkt langzamerhand in vorm te komen.

In de eerste 20 minuten kregen beide ploegen in de aftasting fase een grote kans op een voorsprong. In de 16e min was het Xander van Riet, die de snelle Shamrock Vrutaal vrij voor Ajaxkeeper Alex Weitz zette. Helaas twijfelde hij met schieten en kon de keeper met de voet redden. Ajax deed gelijk wat terug, maar een vliegend schot van Finnian Broekhuizen verdween via de binnenkant van de paal weer het veld in.  Vier minuten later was het toch Ajax, dat op voorsprong kwam. Linksback Sabri Zahhaf begon van achteruit een solo richting Benschop doel. Zonder veel verzet van de Benschoppers bereikte hij de rand strafschopgebied. Via een een twee kwam hij vrij voor de uitstekende Benschopkeeper Tim Oosthoek, die hij kansloos liet. 0-1. Zonder veel opwindende feiten was dat ook de ruststand.

Na de rust was het Benschop, die de wedstrijd naar zich toe trok. Men bleef  de taken volgens afspraak uitvoeren en werd de bovenliggende partij. Bryan de Boer kwam de nodige keren goed door op links en de Ajax verdediging kreeg het steeds moeilijker en moest vol aan de bak. In de 60e min kreeg Benschop loon na werken. Maarten Wiegeraad bracht met een lange bal Yoran de Vos in stelling. Vernietigend haalde hij uit en bracht de talrijke  Benschoppers in verroering 1-1. Benschop rook zijn kans en in de 90e min was het weer Yoran de Vos die vrij kwam. De goed in geschoten bal werd fraai gered door keeper Weitz en de 1-1 eindstand stond op het bord. We kunnen terugkijken op een leuke en sportieve wedstrijd.

Zaterdag a.s. moet Benschop aantreden in en tegen Ouderkerk om 14.30 uur. Zij speelden tegen Loosdrecht 1-1 dus een interessante tweede bekerwedstrijd. Een week later spelen we om 14,45 thuis  tegen Loosdrecht.