Benschop en Loosdrecht uit het bekertoernooi.

Loosdrecht 1

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 22

16 september 2023 14:45

M.J. van Damme

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

Jarenlang speelden de beide ploegen in de 2e klas en Benschop had het met name altijd erg moeilijk in de uitwedstrijden. Het mooie sportpark liggend aan vliegveld Hilversum werd regelmatig tijdens de wedstrijden bevolkt door zweefvliegtuigen, die laag over het veld vlogen. Voor de Benschoppers een attractie wat vaak ten koste van de concentratie ging en daardoor een nederlaag opleverde.

Heel positief was de aanwezigheid van Loosdrecht voorzitter Piet Baas, die na een moeilijke periode weer van de partij was.

De wedstrijd begon voor Benschop goed. Binnen de minuut was het Jimmy Vendrig, die Shamrock Vrutaal vrij voor keeper Maaswinkel zette, maar die redde fraai. In de 5e min kreeg Benschop een vrije trap even buiten het strafschopgebied van de goed leidende Marcel van Damme. Jimmy Vendrig kopte net over. Loosdrecht probeerde wat terug te doen, maar Benschop stond achterin als een huis en gaf nagenoeg niets weg.  In de eerste helft was  het matig. Nauwelijks waren er leuke acties te aanschouwen. David Verweij was dicht bij een voorsprong in de 20e min. Een scherpe voorzet van Bryan de Boer werd door hem op de buitenkant van de paal geschoten. Ruststand 0-0.

Direct na de rust leek Benschop helemaal los.  Shamrock snelde door de Loosdrecht verdediging heen en zette David Verweij tot twee maal toe helemaal vrij voor keeper Maaswinkel. De eerste keer redde de Loosdrecht keeper en daarna verdween de bal hoog in het net van de ballenvanger. Benschop speelde een betere tweede helft en bleef gevaarlijk. Xander van Riet schoot een pass van Bob Bijvoet net naast. Plotseling verschenen er vier oude bommenwerpers boven Benschop en nu waren het de Loosdrechters, die bij het zien van echte vliegtuigen, te veel gekeken te hadden. Shamrock soleerde in het strafschopgebied en via via kwam de bal voor de voeten van Xander van Riet die de 1-0 op het bord zette. Loosdrecht probeerde het tij te keren en Benschop had geluk dat de bal via de binnenkant van de paal weer in het veld kwam en even later kopte spits Edwin klok op de lat. In de 87e min kwam Loosdrecht op gelijke hoogte. Patrick Maton duwde wat te opzichtig in het strafschopgebied en van Damme zag er een penalty is die door Klok onberispelijk achter Tim Oosthoek werd geschoten. 1-1 wat ook de eindstand werd van de sportieve maar stevige wedstrijd. Ajax 2 gaat door naar overwinning op Ouderkerk.

Zaterdag begint de competitie en start Benschop thuis tegen Nita uit Nieuwer Ter Aar. De wedstrijd begint om 14.45 uur en we hopen, dat veel Benschoppers onze jongens in deze zware competitie gaan ondersteunen mede ook weer door de versterkte degradatie. 12 en 13 degraderen rechtstreeks en 9 -10 en 11 komen terecht in de nacompetitie,