Benschop krijgt al weer wat kleur op de wangen na de nieuwe frisse start.

VV Wieldrecht 1

19 augustus 2023 14:30

K. Debiperisad

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

Bijna zes maanden geleden kwam de spelersbus schuddend en feestvierend de rotonde bij Benschop door, een gebruikelijk ritueel bij een uit overwinning. Het was tevens de laatste overwinning van het seizoen 2022-2023. De oefenwedstrijd tegen het net zoals Benschop uit de 2e klas  gedegradeerde vv Wieldrecht gaf aan, dat beide ploegen de degradatie redelijk goed verwerkt hebben en ervoor zorgden, dat er een leuke en vooral sportieve wedstrijd op de mat werd gelegd.

De nieuwe trainer van Benschop Alain Hijman is heel duidelijk in zijn afspraken en iedereen pakt het prima op. Pech was echter dat keeper Pepijn Elsendoorn wegens een blessure de wedstrijd niet kon beginnen en doordat Jesper vd IJssel herstellend is van een gebroken pink moest er een derde keeper aan de bak. Super Benschopper Kevin van Galen, die eigenlijk gestopt is, liet zien dat hij een geweldige clubman is en speelde een prima wedstrijd.

Het eerste kwartier was het nog zoeken voor beide partijen en het eerste gevaar was er in de 18e min voor Benschop. Shamrock Vrutaal brak door de verdediging bij Wieldrecht en bereikte de meekomende Billly Jansen , die echter iets te zacht in schoot. Aan beide kanten ontstonden wat slordigheden maar zonder dat de stand veranderde voor de rust.

Op zeven plekken wisselde Benschop en ook Wieldrecht bracht al zijn wissels in. Benschop werd iets sterker dan de mannen uit Dordrecht en trokken uiteindelijk verdiend aan het langste eind.

Nadat Yoran de Vos net naast had geschoten en Wieldrecht dicht bij een doelpunt was bij wat onzeker optreden achterin was het in de 65e min Bob Bijvoet, die met een splijtende pass de snelle Dion van Vliet in stelling bracht. Geroutineerd zette hij de 1-0 op het bord. Even daarna was het Brayan de Boer , die op de doellijn de 1-1 voorkwam. In de 87e min kwam de 2-0 eindstand op het bord. Nu was het Tim Geurtsen, die Dion van Vliet lanceerde en weer was hij iedereen te snel af en stelde de overwinning veilig.

Een zwaluw brengt natuurlijk nog geen zomer maar zowel de aanwezige Benschoppers als de spelers hadden genoten van de eerste voetbalmiddag van het nieuwe seizoen. De contouren van Benschop beginnen zich te vormen, vooral ook door een enthousiaste spelersgroep en een gedreven technische staf en begeleiding.

Zaterdag komen de oude bekenden uit Loosdrecht in Benschop zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. Ook zij waren de dupe van de verzwaarde degradatieregels en hopen het komend seizoen weer de stijgende lijn net zoals Benschop te pakken te krijgen. Om 14.30 uur starten we in Benschop en het zal zeker de moeite waard zijn om ons Sportpark te bezoeken..

XXX Leo Oudshoorn