Benschop eindigt oefencampagne met overwinning op Loosdrecht.

SV Loosdrecht 1

26 augustus 2023 14:30

R. Noordam

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP

De twee degradanten uit de 2e klas B troffen elkaar in Benschop. Beide ploegen telden de nodige mutaties. Ook de trainers waren nieuw, dus er moest behoorlijk veel werk worden verricht om er weer geolied teams van te maken.

Kijkend naar de einduitslag lijkt Benschop trainer Alain Hijman het verst te zijn, maar allerminst tevreden was hij zeker niet. Beide ploegen tasten elkaar af en Benschop was de gevaarlijkste ploeg. Toch was Loosdrecht het dichts bij een voorsprong door een slippertje achterin, maar de  Loosdrecht spits stond gelukkig niet op scherp.  In de 17e min brak Mees Bijvoet door en probeerde met een lob over keeper Maaswinkel heen te scoren, maar gaf de bal te weinig snelheid mee zodat de bal uit het doel gehaald kon worden. Een minuut later weer een “ketser” achterin, maar weer verzuimde Loosdrecht toe te slaan.  Benschop begon daarna de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 28e min werd David Verweij weggestuurd en brak door. Niet zelfzuchtig legde hij de bal af op Dion van Vliet die de bal achter Maaswinkel knalde. Benschop ging goed door en in de 37e min was het de opkomende Brayan de Boer, die de bal panklaar op de schoen van David Verweij legde en de 2-0 stond op het bord. In de 42min was het weer David Verweij, die door kwam en Dion van Vliet in stelling bracht. Maaswinkel redde maar de bal kwam voor de voeten van Bryan de Boer, die snoeihard de lat teisterde.

In de rust bleek er ook gescoord door Benschop, want het scorebord begon de 2e helft met 3-0. Wie heeft er gescoord was een veel gestelde vraag. Benschop bracht zeven wissels in en behield het overwicht. Xander van ’t Riet en Densel v ’t Klooster schoten net naast , maar in de 58e min kwam Loosdrecht op 2-1 door een foutje achterin. Even daarna leek de 2-2 op het bord te komen door slap verdedigen en een hakje richting het lege doel verdween net er naast. Benschop en met name Sharock Vrutaal zorgde voor het slotakkoord.  Op snelheid brak hij door. De grensrechter van Loosdrecht vlagde twee keer ten onrechte voor buitenspel. Nadat hij op de lat had geschoten zorgde hij in de 89e min voor de 3-1 eindstand. Weer vlagde de grensrechter, maar de scheidsrechter was meegelopen en liet hem staan .De voorzet van Sharock werd afgemaakte door Xander van ’t Riet.

De oefenwedstrijden zijn voorbij en alle selectiespelers hebben de kans gekregen zich te laten zien. Trainer Alain Hijman zal de komende bekerwedstrijden gebruiken om zijn team verder op scherp te krijgen en proberen om de slordigheden met name achterin eruit zien te krijgen.

Zaterdag aanstaande komen de amateurs van Ajax richting Benschop. Om 14.45 uur start de eerste bekenwedstrijd  en het zal zeker de moeite waard zijn om deze wedstrijd op ons sportpark te bezoeken.