tel. 030-2512309

Na de winst van beide ploegen vorige week blijkt dit voor het eerst een kraker te zijn in de top van de competitie i.p.v. in de staart.
Na de afwezigheid van onze spitsen vorige week waren ze er vandaag beide weer bij.
Jonnie was weer hersteld van de mannengriep en Koef, Jeroen en Job waren eerder op de dag al klaar met het coachen van hun teams.
De vorige ontmoeting werd een 0-4 overwinning maar dat was in het fijne Utrechtse zonnetje, vandaag was het een stuk guurder en wie weet wat dit zou brengen.
Rivierwijkers mochten aftrappen en probeerde met goed verzorgd spel het Benschopper doel te bereiken.
Het enige gevaar van de thuisploeg kwam vooral uit wat slappe afstandsschoten die makkelijk gepakt konden worden. Benschop kwam op voorsprong door een mooie aanval die werd opgezet door de kleine generaal. Rick veroverde de bal op het middenveld en met een goede combinatie met Willeminho kreeg hij de bal bij de laatste linie van de Utrechters.
Een subtiele steekbal op Stokkie zorgde ervoor dat hij de bal snoeihard in de verre hoek kon schieten.
Benschop ging direct over op het rustig achterover leunen en de counter hanteren.
Met Corstiaan en Stokkie kwamen er wat kansjes maar de keeper van de thuisploeg bleek met zijn vuisten een aantal doelpunten te voorkomen.
Gio kreeg op de rand 16 een goede schietkans en zijn uithaal bleek te machtig voor de keeper. Helaas voor Gio spatte de bal op de lat uiteen en was er niemand om de bal in het net te schuiven.
Een zelfde bal van Rick die de bal via de keeper en de lat niet in het doel zag belanden maar het was Gio die zich als een aasgier op de bal stortte en de bal tegen het net schoot.
De thuisploeg liet zich niet uit het veld slaan en probeerde toch weer het Benschopper doel te bereiken, nu werden de voorwaartsen wel meer bereikt maar kon Martin zijn doel schoonhouden.
Stokkie kreeg het nog eens op de heupen en met een rush langs alle verdedigers omspeelde hij de keeper en schoof de bal in het lege doel.
Vlak voor de rust toch een treffer van Rivierwijkers, een vrije trap van de thuisploeg werd door een Benschopper verdediger achter Martin gewerkt.
Met een 1-3 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht en werden wat wissels doorgevoerd, Jonnie kwam weer een helftje meedoen, Alfons en Job kwamen het middenveld versterken.
Het was Rick die na 5 minuten de 1-4 op het bord wist te zetten. Een goede combinatie in de as van het veld en hier kwam Rick helemaal vrij voor de keeper.
De keeper ging al snel naar de grond en met een stiftje wist Rick het net te laten bollen.
De vele wissels die Benschop had doorgevoerd bleek toch wat zand in de motor te hebben gestrooid.
De thuisploeg ging meer de lange bal spelen en het middenveld bleek niet mee te doen in het verdedigen.
Martin wist zijn doel nog lang schoon te houden maar het was toch een kluts situatie de voor de 2-4 zorgde. Vanaf de rand 16 werd de bal door een kluwen van spelers in de verre hoek geprikt en nu gingen de Rivierwijkers er nog eens goed voor zitten.
De 2 fans langs de lijn kregen aan beide kanten van het veld mooie kansen te zien voor het doel maar de bal ging er niet meer in.
Toch was het de thuisploeg die nog een keer kon juichen, de rechterspits stond een metertje of 3 buitenspel maar dit werd niet waargenomen door de Benschopper grensrechter.
De voorzet van de rechterspits werd nog geraakt door Martin en met een gelukje kreeg de Utrechtse spits de bal op het lichaam en met een halfbakken schot rolde de bal in het Benschopper doel.
De laatste 5 minuten werden rustig en professioneel uitgespeeld door Benschop en zo werd de 2e overwinning binnen gesleept.
Nu 2 weken uitrusten en dan een thuiswedstrijd op 4 maart tegen sc Muiderberg.