Benschop maakt geen fout tegen Desto. - VV Benschop

Benschop maakt geen fout tegen Desto.

Benschop maakt geen fout tegen Desto.

Benschop 1

4 - 0

DESTO 1

Competitie

2e klasse B

Datum

12 november 2022 14:30

Scheidsrechter

H.E.M. Mac-Intosh

Accommodatie

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP
tel. 0348-451594

De druk was groot voor de Benschoppers. Om de aansluiting te behouden moesten de drie punten in Benschop blijven.  Het Utrechtse Desto met wat personele problemen bleek een maatje te klein voor Benschop.

Een half uur ging het redelijk gelijk op zonder echte grote kansen. Desto had de pech, dat Carinho de Miranda al na 12 min vervangen moest worden. Met veel inzet probeerde Desto het Benschop moeilijk te maken, maar Benschop stond achterin als een huis met het uitblinkende centrale duo Sven Borst en Stan Griffioen aan het hoofd. In de 13e min verstuurde Stan Griffioen een lange bal richting Lucas van Dam, maar zijn mooie kopbal verdween langs de verkeerde kant van de paal. De eerste mogelijkheid voor Desto was er in de 17e min en een mooie actie van Soulaimane Ouhamad  zette Lucas van Dam vrij, maar zijn schot werd geblokt. Benschop trok daarna de wedstrijd naar zich toe en in de 33e min was het raak voor Benschop. Jimmy Vendrig zocht Mike Vergouw in de diepte en fraai zette hij de 1-0 op het bord. Twee minuten later was her weer Mike Vergouw, die een voorzet over rechts van Patrick Maton de 2-0 aantekende. Daarna waren er nog kansen voor Patrick Maton, schot voorlangs en voor Soulaimane, die een voorzet van Patrick Maton niet goed raakte,

Na de rust een zelfde spelbeeld. Benschop ging prima door en kreeg genoeg mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden. Mo Mazouz knalde op de vuisten van de 17 jarige keeper Daniel Sienot en Benschop bleef de bovenliggende partij. In de 72e min was er het eerste schot van Desto richting het Desto doel. In de 76e min kwam Benschop op 3-0. Stan Griffioen vond Xander van Riet, die prima afrondde. In de 86e min kwam de eindstand 4-0 op het bord. Patrick Maton benutte de strafschop, die terecht gegeven werd door de 66 jarige uitstekend leidende scheidsrechter Harvey Mac-Intosh uit Almere. Mo Mazouz had de 5-0 nog op zijn schoen maar keeper Sienot redde fraai. De vreugde over de noodzakelijke overwinning was groot. Iedereen had zijn steentje bij gedragen en Benschop was af van die hatelijke laatste plaats.

Zaterdag a.s. staat de uitwedstrijd tegen het enorm verrassende EDO uit Utrecht op het programma. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur en er rijdt geen bus. Hopelijk gaan er veel Benschoppers richting het sportpark  waar ook het nieuwe trainingscomplex van  FC Utrecht zich bevind.  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!