Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Op het prachtig gerenoveerde sportpark in Almere moest Benschop het op nul punten staande Waterwijk bestrijden. In 2019 was het de laatste keer, dat Benschop daar op bezoek was en met een 5-1 nederlaag richting Benschop werd gestuurd. Van de toenmalige ploeg waren het de ervaren jongens zoals Gary Bouwmeester, Lesley Vlieger en aanvoerder Jimmy de Haas die nog steeds erg belangrijk zijn voor de ploeg en zij zorgden ervoor dat Benschop weer met een nederlaag huiswaarts ging.

Benschop kwam flitsend uit de startblokken en de eerste aanval van Benschop in de eerste minuut was succesvol. Patrick Maton kwam op rechts door en zijn voorzet op maat werd slim ingetikt door Lucas van Dam 0-1. Slechts 60 seconden kon Benschop genieten van de voorsprong want in minuut 2 werd een corner vanaf rechts geheel vrijstaand  in gekopt door back Desmond Mensen. De jeugdige scheidsrechter Owen van Hooff had moeite met het vele gepraat van de ervaren mannen uit Almere en hij durfde Lesley Vliegen niet zijn terechte tweede gele kaart te geven in de 20e minuut. Benschop was de betere ploeg, maar verzuimde te scoren. Lucas van Dam en Mike Vergouw vergaten de trekker over te halen en een hard schot van Stan Griffioen vloog net naast het doel van Waterwijk. Waterwijk kwam nauwelijks in het stuk voor en de rust ging met een 1-1 stand in.

Na de rust was het snel gedaan met Benschop. In de 46e min stond Benschop achterin te klungelen en Lindo Pourchez kreeg de bal vrij in zijn voeten en de 2-1 stond op het bord. Benschop leek stormrijp, maar een snelle uitval in de 54e min van Lucas van Dam werd hard gestuit in het strafschop gebied en Patrick Maton benutte de terecht gegeven penalty. 2-2. Benschop echter leek uit gevoetbald en Waterwijk begon druk te zetten. Benschop kon alleen nog maar tegenhouden en werd door twee standaard situaties op achterstand gezet. Bij de 3-2 kwam Benschop lengte te kort, maar de 4-2 was zeer dubieus. Er werd gevlagd voor buitenspel en het feit, dat de bal in het doel werd geslagen, maar de warrig fluitende van Hooff nam niet de moeite om de grensrechter te raadplegen. Benschop speelde een slechte tweede helft zonder bezieling en het duurde tot de 85e min voordat Benschop zijn eerste corner mocht nemen. Voor de derde keer in deze nog prille competitie bleek Benschop te veel energie te steken in de eerste helft, waardoor ze in de tweede helft uitgeblust  tegen een “blauwtje” opliepen en er drie nederlagen aan over hielden. Er is werk aan de winkel voor de technische staf om dit soort nederlagen in de toekomst te voorkomen .

Zaterdag speelt Benschop voor de beker uit in en tegen eerste klasser Woudenberg. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur. Er rijdt geen bus.