3405XP
BENSCHOP
tel. 0348-451594

Vandaag de terug wedstrijd van de seizoen opener die met 10-0 verloren ging.
Daar waar we in de openingswedstrijd nog met 10 man aan de wedstrijd begonnen konden we vandaag zelfs met een wissel op de bank beginnen.
Om het in grote getalen opgekomen Benchopper publiek een echte streekderby voor ste schotelen in de 45+ klasse werd de wedstrijd gespeeld op het hoofdveld.
Everstein mocht de wedstrijd in gang zetten en het was al snel dat Benschop de bal wist af te pakken en aan aanvallen begon.
De eerste 7 minuten was het Benschop dat de klok sloeg, subtiel combinatiespel op het middenveld zorgde ervoor dat de spitsen in stelling gebracht konden worden, helaas bleek Willem niet zo scherp als vorige week en bleken de eerste schoten wat speldenprikjes.
Na het eerste oponthoud, Erwin en de keeper hadden een kleine clash in de 16 meter bleek dat Everstein toch wat beter in de wedstrijd kwam.
De middenvelders uit Everdingen gingen wat anders spelen en zo konden zij ook bij het doel van Benschop komen.
Ook hier bleek dat de scherpte niet aanwezig was en de schoten die wel op het doel gingen werden rustig verwerkt.
Het gevaarlijkste moment kwam uit een corner van Everstein.
Een scherpe bal bij de eerste paal werd door Jon verlengd en bij de 2e paal diagonaal ingeschoten, het was de keeper die met een reflex de bal over et doel sloeg anders hadden de Benschoppers weer achter gestaan tegen de mannen uit Everdingen.
Benschop werd weer wat sterker en het was Rick die de bal net over het doel werkte na een strakke voorzet van Corstiaan.
Helaas bleek dat net als in de uitwedstrijd de grensrechter uit Everdingen zijn vlag bij het minste geringste in de lucht stak voor buitenspel.
Een goede combinatie door het centrum gaf Erwin de kans om alleen op de keeper af te gaan maar het was de grensrechter die Anne buitenspel had zien staan in de kantine.
Everstein werd hierna nog een keer gevaarlijk door een dwarrelbal die op de lat belandde, de beste man die dit voor elkaar kreeg mocht direct gaan wisselen.
Het was hem niet gegund om als een natte krant te spelen en dan op zo’n manier te scoren.
Nu kreeg Janneman een andere tegenstander en dit was flink afzien voor Janneman.
De spitsen bleken nu wel te kunnen wisselen van flank en Koef en Janneman moesten alle zeilen bijzetten om dit goed in de gaten te kunnen houden.
Vlak voor de rust kreeg Rick nog een schot kans die door de keeper gekeerd werd en was het Corstiaan die een vrije trap mocht nemen.
De vrije trap werd wel fel bekritiseerd door de mannen uit Everdingen maar de knal die te horen was in IJsselstein gaf al aan dat Erwin zelf ook een keer geraakt werd.
De vrije trap werd hard in de doelmond geschoten en de keeper had er de grootst mogelijke moeite mee om de bal te keren.
Met wat gegrabbel werd de bal net voor de voeten van de aanstormende Bas weg gepakt anders hadden we misschien wel op 1-0 gestaan, maar met bas weet je het nooit, zo schiet ie de bal achteloos in de kruising, zo schiet ie de ganzen uit de lucht.
Met een 0-0 stand werd de kleedkamer opgezocht en werd het gepuzzel voor de wissels aangevangen.
Remco kwam in de ploeg voor Jan, Thomas ging na zijn revalidatie voor 20 minuten Koef vervangen en kwam Gio in het veld voor Rick.
Benschop zette de tweede helft in gang maar wat er precies in de thee heeft gezeten weten we nog niet, waarschijnlijk heeft is de thee met valium bij onze kleedkamer terecht gekomen want het was een matte bedoeling.
Everstein kreeg direct een corner en deze werd door alles en iedereen gemist, bij de tweede paal werd de bal hard en hoog in het doel gewerkt en ook de keeper kon er niets meer aan doen.
Gelukkig begon het ook direct weer te sneeuwen en werden de Benschoppers wakker.
Benschop ging weer beter combineren en het doel van de gasten werd weer bestookt.
Thomas bleek nog wat wedstrijdritme te missen want daar waar hij altijd soepel de man uit weet te schakelen was het nu nog zoeken naar de vorm.
Gelukkig bleek Thomas de volle 20 minuten zonder kleerscheuren door te zijn gekomen en kan ie volgende week weer 90 minuten draven.
Koef kwam weer in het veld voor Thomas en Benschop probeerde van alles om de bal in het doelt e krijgen.
Bas, Willem, Erwin en Corstiaan probeerden van alles, maar helaas stond de keeper goed in de weg.
Toch was het Benschop dat de gelijkmaker forceerde, een gladde aanval over rechts kwam bij Corstiaan terecht.
Corstiaan kapte en draaide naar zijn favoriete been en schoot de bal in de verre hoek, hier wist de keeper de bal nog half te keren en was het Gio die als een Alex de Graaf2.0 op de doelman afstormde.
Gio was het eerst bij de bal en chipte de bal de andere hoek in , de keeper zaagde direct de enkels van Gio af en als een stervende zwaan ging hij met een enorme kreet tegen het gras.
Het publiek schreeuwde om een strafschop maar hadden niet gezien dat de bal bij de tweede paal binnenviel.
Het was een Everdinger die de bal nog snel achter de lijn wegschoot en deed alsof er niets was gebeurd.
De scheids blies voor een goal en nu waren de rapen gaar, de half blinde grensrechter kwam met zijn witte stok en herdershond het veld in gewandeld en probeerde de scheids nog op andere gedachten te brengen.
De scheids had het goed gezien en bleef bij zijn beslissing om het doelpunt toe te kennen.
Gio moest na de aanslag van de keeper direct gewisseld worden en nu kwam Janneman weer in het veld.
Na dat de rust weer was teruggekeerd bleek dat Jonnie geblesseerd was geraakt bij het wegschieten van een bal, nu kwam de kleine generaal weer in het veld en ging Rick als een echte veldheer als laatste man spelen.
Benschop bleef maar aanvallen en moest beducht zijn voor de counters van de gasten.
Dat we vandaag voldoende mannen hadden bleek weer een geluk te zijn want Evert ging ook nog naar de kant.
Het was de witte Keniaan die voor 6 minuten toch zijn kloffie had aangetrokken nadat hij van uit Rosmalen de weg naar huis had gevonden.
De witte Keniaan bleek de tegenstander volledig van het pad te brengen met zijn rushes langs de lijn.
Helaas zat er niet meer in dan een 1-1 gelijkspel maar over de gehele wedstrijd gezien was het wel terecht.
De 10-0 nederlaag aan het begin van het seizoen bleek toch een valse start te zijn geweest.
In de kleedkamer werd er nog gezongen voor de kleine generaal, die bleek toch alweer tja hoe oud zou hij zijn geworden? Wat we wel weten is dat hij de troepen van Napoleon nog heeft aangevoerd.
Ook kwam er discussie over het doelpunt, Bas claimde de bal nog te hebben geraakt maar Gio bleef als een echte Alex2.0 bij zijn standpunt dat het zijn doelpunt was.
Gezien de vorm van Bas vandaag, werelds in zijn verdedigende acties el lopen denk ik toch dat het doelpunt van Gio was.
Bas had de bal waarschijnlijk via de onderkantlat en binnenkantpaal in de bosvijver geschoten.
Gio van harte met je 2e goal dit seizoen.
Volgende week weer een thuiswedstrijd en dan tegen het altijd vriendelijke ( ei slijs joor troot) Muiden/Weesp.