Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 22

Sportlaan 4
1508DZ
ZAANDAM
tel. 06-22485272

Tweede klasser FC Zaandam was voor Benschop een onbekende tegenstander en leverde een aantrekkelijk schouwspel op met een juiste eindstand.

Benschop begon erg verrassend en in de 3e minuut had het al succes. Thomas Koense flitste door de Zaandam verdediging heen en kon alleen met een overtreding gestopt worden. David Verweij verzilverde de terecht toegekende penalty. 0-1. Zaandam zette vol druk op de jonge Benschop achterhoede en na 11 minuten was het alweer gelijk. Een corner werd afgeslagen, maar de bal belandde voor de voeten  van Brian Klein Reesink, die met een dwarrelend schot Benschop keeper Jesper van de IJssel het nakijken gaf. Zaandam bleef gevaarlijk met name door de snelle Zino Hartgers, maar doeltreffend waren ze niet. Twee goede kansen werden voorlangs geschoten. Benschop bleef gevaarlijk in de omschakeling en nadat Lucas van Dam een vrije trap net naast had geschoten was hij in de 28e minuut wel succesvol. Een mooie dieptepass van Stef Elings zette hem vrij voor de Zaandam keeper en met een droog schot zette hij Benschop op voorsprong. 1-2. Net voor de rust kwam Zaandam op gelukkige wijze langszij. Een schot van Nadir Djeddi werd van richting veranderd en maakte de Benschop keeper kansloos.

Na de rust leek het helemaal fout te gaan voor Benschop. De afspraken werden het eerste kwartier helemaal vergeten en de ruimtes werden te groot. Benschop werd daardoor onder zware druk gezet en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. De snellen Zino Hartgers kwam op rechts door en Seymen kon in de 57e min de 3-2 op het bord zetten. Gelukkig herstelde Benschop zich daarna en werd weer langzamerhand de bovenliggende partij. In de 75e minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het bord. Een schitterende aanval ,ingeleid door David Verweij, bereikte Thomas Koense, die de opkomende Patrick Maton in stelling bracht en fraai liet hij het net bollen 3-3. Benschop overliep Zaandam daarna, maar prachtige opgelegde kansen na prima voetbal waren niet meer besteed aan de Benschop voorwaartsen en de 3-3 onder leiding van de uitstekend leidende scheidsrechter Thomas werd de juiste uitslag.

Dinsdagavond om 20.15 uur speelt Benschop thuis tegen Stolwijk en zaterdag om 17. 00 uur komt 2e klasser  Spirit ’30 voor de beker op bezoek in Benschop.